Oscar Lago, şeful producţiei Mediapro, care furnizează semnal TV de la meciurile din LaLiga, a declarat pentru marca.com că o provocare pentru transmiterea partidelor fără spectatori va fi reducerea la minimum a imaginii tribunelor goale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem mai mult de o lună înainte să luăm decizii şi să găsim soluţii. Aceasta este o situaţie foarte nouă pentru toată lumea în transmisiile sportive şi soluţiile nu sunt pentru un meci sau două, ci pentru mult mai multe. Vom ajunge la un acord cu LaLiga şi cu UEFA cu privire la ceea ce poate fi schimbat pentru a îmbunătăţi evenimentul pentru spectatorii de acasă. Ceea ce le place fanilor este fotbalul şi acesta va rămâne acelaşi. În această situaţie cu restricţii, cu o normalitate diferită, fanii se vor bucura şi mai mult de spectacolul fotbalului. Una dintre priorităţi este reducerea la minimum a imaginii tribunelor goale. În multe cadre va fi inevitabilă, dar în altele putem căuta poziţii uşor diferite. Avem un mic avantaj aici. Când transmitem meciul, avem anumite poziţii pe stadion care sunt condiţionate de spectatori. Acum putem căuta alte poziţii imposibil de găsit cu publicul din tribune. Vom putea să amplasăm camere în locuri în care obişnuiau să fie spectatori", a declarat Lago.

Comentatorul Movistar, Miguel Angel Roman, spune că şi pentru această categorie de jurnalişti va fi dificil să-şi facă meseria la meciurile fără spectatori: "Publicul aduce o emoţie şi o tensiune care nu vor exista. Pentru un comentator este mult mai dificil să se implice emoţional într-un meci fără public. Trebuie să ţii cont că stadionul este un alt actor din poveste. Redarea înregistrărilor audio pe stadioane goale a fost testată în trecut, dar se pare că nu mulţi sunt în favoarea acestui truc special de producţie."

În mai multe ţări europene, federaţiile şi ligile profesionsite discută cu autorităţile posibilitatea reluării campionatelor interne oprite din cauza pandemiei de coronavirus, cu meciuri cu porţile închise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.