Primarul Devei, Petru Mărginean, spune că eşecul înregistrat de echipa feminină de gimnastică a României, care a ratat participarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro, este "semnul că trebuie schimbat ceva", el susţinând că mutarea Lotului Naţional de Senioare de la Deva la Izvorani nu a fost cea mai înţeleaptă decizie şi că reîntoarcerea gimnastelor senioare la Deva ar fi un lucru firesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare deschisă adresată Federaţiei Române de Gimnastică, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Comitetului Olimpic Român, primarul Devei, Petru Mărginean, spune că eşecul înregistrat de echipa feminină de gimnastică a României, care a ratat participarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro din vara acestui an, este "o grea lovitură pentru sportul româneasc, pentru ţară în general", fiind "semnul că trebuie schimbat ceva".  

Edilul susţine că a atras atenţia în mai multe rânduri că mutarea Lotului Naţional de Senioare de la Deva la Izvorani nu a fost cea mai înţeleaptă decizie, iar "rezultatele acestei decizii au condus către cel mai slab rezultat din istoria gimnasticii feminine romaneşti".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"În aceste condiţii, reîntoarcerea gimnastelor senioare la Deva ar fi un lucru firesc. (...) Deva are toate condiţiile pentru realizarea unor noi perfomanţe notabile în gimnastică. Are sală de antrenament, condiţii foarte bune de cazare şi masă, numeroase alte facilităţi pentru sportive şi antrenori, dascăli buni la clasă. Noi, Primăria Deva şi Consiliul Judeţean Hunedoara, ne vom lupta ca gimnastica de performanţă să renască la Deva. Vom veni cu tot sprijinul de care au nevoie sportivele şi antrenorii. Vrem să redăm oraşului renumele de altădată, vrem ca românii să fie mândri că gimnastele de la Deva reuşesc din nou să le învingă detaşat pe cele din Statele Unite, China sau Rusia, la fel cum o făceau în urmă cu câţiva ani", mai arată primarul Devei în scrisoarea deschisă.

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat participarea la Jocurile Olimpice, după ce a ocupat locul 7 la turneul preolimpic de la Rio. La această competiţie au obţinut "biletele" pentru JO de la Rio din această vară patru echipe.

Echipa României a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice în 1956, la Melbourne, când a cucerit medalia de bronz. Singura sa neparticipare a fost în 1968, în Mexic, atunci când nu existau calificări, însă forurile de conducere comuniste de la acea vreme ar fi considerat că România nu poate alinia o echipă de valoare, astfel că a fost declinată participarea.

Ulterior, echipa feminină a României a participat la toate ediţiile JO, iar din 1976 a fost medaliată de fiecare dată. Palmaresul medaliilor echipei feminine de gimnastică include trei medalii de aur (la ediţiile JO din 1984, 2000, 2004), patru medalii de argint (1976, 1980, 1988, 1992) şi cinci medalii de bronz (1956, 1960, 1996, 2008 şi 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.