Primăria din New York a ridicat, vineri, interdicţia de a se antrena la baza echipei Brooklyn Nets pentru baschetbalistul Kyrie Irving, care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului. În continuare sportivul nu are dreptul să joace în meciurile de acasă pentru că nu este imunizat, informează The Athletic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipalitatea i-a acordat starului din NBA dreptul de a se antrena împreună cu colegii săi deoarece HSS Training Center este o bază privată.

În ceea ce priveşte însă Barclays Center, sala în care joacă Nets meciurile de acasă, situaţia este diferită. Pentru a putea juca, Irving trebuie să prezinte dovada că i s-a administrat cel puţin o doză de vaccin, conform unui decret emis de autorităţi la sfârşitul lunii august.

Potrivit ESPN, Kyrie Irving va pierde 381.181 dolari pentru fiecare joc ratat din cauza restricţiilor locale cu privire la persoanele nevaccinate. În total, Irving ar putea pierde 15,6 milioane de dolari din salariul său pentru sezonul 2021/22 dacă va lipsi de la toate cele 41 de meciuri de pe teren propriu, plus 762.362 dolari pentru că a lipsit de la cele două jocuri de pre-sezon de acasă şi încă 762.362 dolari pentru absenţa lui de la două jocuri disputate la Madison Square Garden.

Săptămâna trecută, NBA a confirmat că jucătorii care nu pot respecta cerinţele locale de vaccinare şi astfel nu pot juca nu vor fi plătiţi pentru meciurile pe care le ratează din cauza statutului lor privind vaccinarea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.