Acuzat de mai multe cluburi că exercită presiuni asupra arbitrajului prin intermediul canalului său de televiziune, clubul Real Madrid este vizat şi de Javier Tebas, preşedintele ligii spaniole, care a anunţat că va acţiona în justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recent, FC Sevilla a denunţat "campania de persecuţie şi hărţuire" împotriva arbitrului meciului dintre cele două echipe, reiterând "condamnarea sa cea mai fermă a acestui comportament şi a acestor campanii orchestrate pentru a submina imaginea profesiei de arbitru, cauzând prejudicii grave fotbalului spaniol şi punând sub semnul întrebării integritatea competiţiei".

Postul de televiziune al clubului are obiceiul de a difuza compilaţii cu greşelile comise de arbitrii care se ocupă de următorul meci al echipei, însoţite de comentarii care să evidenţieze deciziile contrare. Postul de televiziune afirmase, de asemenea, că "cele 600 de meciuri ale lui Xavi cu Barça sunt suspecte", cu referire la afacerea Negreira, acuzând oarecum clubul blaugrana de corupţie.

"Nu avem dreptul să depunem o plângere", a declarat Tebas marţi, potrivit Marca. "Vom acţiona în justiţie pentru că noi credem, aşa cum am spus, că problema Real Madrid TV este o problemă... Comentatorii Real Madrid TV au spus-o chiar ei după meciul cu Almeria: "Asta am vrut". Nu este o chestiune de libertate de exprimare în sport, este împotriva ordinii sportive"

"Este bine să critici, este bine să spui uneori că lucrurile nu merg bine, dar hărţuirea constantă, în fiecare săptămână, superioritatea, "o vom face când vrem noi", pentru că ăsta este mesajul pe care îl transmit...", a adăugat el. "Când mă gândesc că Real Madrid, şi eu sunt madridist, a fost un club de domni, nu poate fi argumentul lor constant".

În cele din urmă, el recunoaşte că nu a studiat problema unei sancţiuni împotriva clubului, în afară de această acţiune în justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.