Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a trimis vineri mesaje de condoleanţe federaţiilor din Israel şi Palestina, după “violenţele îngrozitoare” din ultima perioadă, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militanţi Haas au ucis peste 1.300 de israelieni, sâmbăta trecută. Israelienii au ripostat cu atacuri soldate peste 1.400 de victime în Gaza, potrivit autorităţilor de acolo.

"Aş dori să exprim... cele mai profunde condoleanţe Federaţiei Israeliene de Fotbal şi Federaţiei Palestiniene de Fotbal, având în vedere violenţele îngrozitoare care au avut loc în ultimele zile", a scris Infantino. "Este pe cât de sfâşietor, pe atât de şocant să vezi suferind şi mai mult o regiune a cărei populaţie a cunoscut o suferinţă atât de profundă de prea mult timp. Lumea fotbalului este solidară cu poporul israelian şi palestinian şi cu toate victimele nevinovate care au plătit un preţ de nedescris."  

Atât FIFA, cât şi UEFA, forul de conducere al fotbalului european, nu au făcut declaraţii publice cu privire la acest conflict. Însă preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, i-a scris şi el şefului federaţiei israeliene pentru a exprima condoleanţe.

"FIFA se alătură apelului pentru încetarea imediată a ostilităţilor şi pentru alinarea imediată a suferinţelor populaţiei atât din Israel, cât şi din Palestina", a adăugat Infantino.

"Bineînţeles, ştim că fotbalul nu poate rezolva problemele lumii, dar poate juca chiar şi un mic rol în aducerea unei lumini de speranţă acolo unde pare să fie doar întuneric în faţă."

Infantino a precizat, de asemenea, că FIFA va oferi asistenţă în eforturile de ajutorare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.