Preşedintele FIFA, Gianni Infantino a fost decorat, joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Kremlin, cu Ordinul Prieteniei, de preşedintele Vladimir Putin, pentru rolul avut în organizarea de către Rusia a Cupei Mondiale din 2018, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin le-a mulţumit tuturor celor care au ajutat ca "acest vis" să devină posibil, incluzându-l pe şeful forului fotbalistic mondial. Infantino a răspuns că ruşii au primit lumea ca prieteni şi că legăturile de pritenie cu Rusia "vor dura pentru totdeauna". Infantino a mulţumit Rusiei pentru cea mai bună ediţie a Cupei Mondiale din istorie.

Rusia a primit în 2010 dreptul de a organiza CM-2018. Acordarea organizării CM Rusiei şi ediţiei 2022 Qatarului a fost bănuită de corupţie şi a dus, alături de alte acuzaţii, la pierderea postului de către predecesorul lui Infantino, Sepp Blatter.

Şi acesta a primit distincţii de stat din partea unor ţări care au organizat Cupa Mondială, Africa de Sud şi Germania, care au găzduit turneul final în 2010, respectiv 2006.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.