Preşedintele chilian Gabriel Boric şi-a exprimat vineri dezamăgirea că ţara sa nu a fost aleasă printre ţările gazdă ale turneului final al Cupei Mondiale 2030.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Boric a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu înţelege cum ţara sa, Chile, nu a fost aleasă să găzduiască un meci al Cupei Mondiale 2030, spre deosebire de Argentina, Paraguay şi Uruguay, în condiţiile în care cele patru ţări au depus o candidatură comună pentru găzduirea întregii competiţii din anul centenarului Cupei Mondiale la fotbal.

„Regret că există instituţii care funcţionează într-un mod atât de neserios şi surprinzător”, a spus şeful statului chilian, care a indicat că a vorbit cu omologii săi argentinieni şi paraguayeni, care i-au spus că nu au cunoştinţă de decizia FIFA, înainte ca aceasta să fie oficializată. „Ne vom asigura că Chile poate beneficia de tot ce merită, pentru că nu ne jucăm cu integritatea naţională chiliană”, a mai declarat preşedintele Gabriel Boric.

Cupa Mondială din anul 2030 va fi organizată, în comun, de trei ţări – Spania, Portugalia şi Maroc, iar alte trei ţări de pe continentul sud-american – Argentina, Uruguay şi Paraguay, vor găzdui câte un meci.

Toate cele şase ţări care vor găzdui meciurile ediţiei din 2030 a Cupei Mondiale sunt automat calificate pentru turneul final, care se va desfăşura cu 48 de echipe participante.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.