France Football a anunţat crearea “Premiului Socrates”, o nouă recompensă pentru jucători care se va decerna în cadrul ceremoniei Balonul de Aur, în data de 17 octombrie, la Paris, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul îi va recompensa pe sportivii implicaţai în proiecte sociale şi caritabile.

“Premiul Socrates va identifica acţiunile de solidaritate cele mai bune făcute de campioni”, a precizat France Football.

Numele Socrates a fost ales pentru noul premiu ca omagiu adus celebrului fotbalaist brazilian decedat în 2011. Socrates a fost cofondator al mişcării Democraţia Corinthians: în plină dictatură militară în anii 1980, echipa Corinthians a ales să supună votului toate deciziile clubului.

Noul premiu va fi atribuit de către un juriu din care face parte şi Rai, fratele lui Socrates.

La Gala Balonul de Aur se vor decerna şapte trofee: Premiul Kopa pentru cel mai bun tânăr jucător, Premiul Iaşin pentru cel mai bun portar, Premiul Gerd Muller pentru cel mai bun marcator, premiul pentru clubul anului, Premiul Socrates, Balonul de Aur pentru cea mai bun jucător şi Balonul de Aur pentru cel mai bun jucător.

În 2021, spaniola Alexia Putellas şi argentinianul Lionel Messi au primit Balonul de Aur.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.