Departamentul de Fotbal Feminin al FRF a înaintat spre aprobare în cadrul şedinţei de Comitet Executiv de marţi fondul financiar de premiere pentru sezonul 2023/2024. Astfel, Federaţia Română de Fotbal dublează premiul pentru titlul de campioană a României, acesta ridicându-se la 30.000 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, FRF a lansat un proiect de acordare de fonduri pentru SuperLiga Feminină, care se împarte în patru direcţii importante, exceptând bonusul financiar pentru îndeplinirea condiţiilor de participare în SuperLiga Feminină, în valoare de 64.000 de euro, şi plăţile de solidaritate de la UEFA acordate cluburilor non-participante în Liga Campionilor, aproximativ 100.000 de euro:

50.000 euro – Performanţa sportivă (include premierea campioanei şi a câştigătoarei Cupei României)

40.000 euro – Dezvoltarea asistenţei şi audienţei

20.000 euro – Devoltare tehnică

30.000 euro – Dezvoltarea academiei

Potrivit frf.ro, acesta reprezintă un pas firesc în dezvoltarea brand-ului primului eşalon al fotbalului feminin, care a devenit SuperLiga Feminină la finalul săptămânii trecute, în urma încheierea parteneriatului cu Superbet. Astfel fondul total de premiere se ridică în acest sezon, doar pentru primul eşalon fotbalistic, la peste 300.000 euro. Pentru sezonul 2024/2025 se doreşte o creştere cu încă 50%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.