Cluburile din Premier League au convenit ca din sezonul 2026-2027 casele de pariuri să nu mai apară, ca sponsori, pe partea din faţă a tricourilor de joc, a anunţat joi conducerea primei ligi engleze de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest moment, opt din cele 20 de cluburi din Premier League au ca sponsori principali case de pariuri, printre aceste grupări numărându-se Newcastle United (Fun88), West Ham United (Betway) şi Everton (Stake.com).

Se aşteaptă acum ca guvernul britanic să publice o carte albă cu propunerea de legislaţie viitoare privitor la reglementarea jocurilor de noroc.

Conform publicaţiei The Times, cartea albă nu va include restricţii referitoare la afişarea diverselor case de pariuri ca sponsori pe tricourile echipelor, dacă se ajunge la un acord colectiv în această privinţă.

„Cluburile din Premier League au convenit astăzi, în mod colectiv, să retragă afişarea sponsorilor care au legătură cu casele de pariuri, de pe partea din faţă a tricourilor purtate de echipe în zilele de meci. Pentru a ajuta cluburile în tranziţia lor, contractul colectiv va stipula ca interdicţia să fie aplicată începând de la sfârşitul sezonului 2025/26”.”, se arată într-un comunicat  emis de Premier League.

Afişarea caselor de pariuri drept sponsori ar putea fi permisă pe mânecile tricourilor respective.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.