Echipa naţională a Spaniei a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 3-1, naţionala Georgiei, într-un meci arbitrat de românul Ovidiu Haţegan. Singurul egal al zilei a fost cel dintre Scoţia şi Norvegia, de la Glasgow, scor 3-3, unde a oficiat un alt arbitru român, Horaţiu Feşnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Norvegienii au deschis scorul pe Hampden Park încă din minutul 3, când după o fază Ryerson – Jorgen Strand Larsen, Aron Donnum a înscris din careu. Acelaşi Donnum a comis un fault în propriul careu, în minutul 11, şi, după consultarea VAR, arbitrul român Horaţiu Feşnic a dictat penalti pentru gazde. A executat John McGinn, care a şi înscris, egalând situaţia pe tabelă. A fost al 18-lea gol marcat de jucătorul lui Aston Villa petru naţionala Scoţiei. În minutul 20 oaspeţii au trecut din nou în avantaj, după ce Jorgen Strand Larsen a marcat din pasa lui Ryerson. Gazdele au egalat în minutul 33, dintr-un autogol al lui Leo Ostigard, şi la pauză s-a intrat cu scorul de 2-2. În repriza secundă Scoţia a trecut pentru prima oară în avantaj, după golul lui Stuart Armstrong, din minutul 59. Oaspeţii au egalat în minutul 86, prin Mohamed Elyounoussi, meciul s-a încheiat 3-3 şi scoţienii termină pe locul secund în grupa A.

A doua brigadă românească a serii a oficiat la Valladolid, unde s-a disputat meciul dintre Spania şi Georgia, iar arbitru central a fost Ovidiu Haţegan. Spaniolii au deschis scorul repede, în minutul 4, când Robin Le Normand a înscris din lovitura liberă executată de Ferran Torres. Khvicha Kvaratskhelia a adus egalarea pentru oaspeţi, în minutul 10. Gavi a ieşit accidentat, în minutul 26, iar Georgia a rezistat atacurilor iberice până în minutul 55, atunci când a marcat Ferran Torres. Lochoshvili a înscris în propria poartă, în minutul 72, şi ibericii s-au impus cu 3-1.

În grupa A, Spania şi Scoţia erau deja calificate la turneul final al Euro 2024. Clasamentul final al grupei: Spania pe primul loc (21 de puncte), urmată de Scoţia (17 puncte), Norvegia (11 puncte), Georgia (8 puncte) şi Cipru (0 puncte).

În grupa J, Portugalia a încheiat pe primul loc, cu 30 de puncte, cu zece victorii. Pe locul secund se află Slovacia (22 de puncte), urmată de Luxemburg (17 puncte), Islanda (10 puncte), Bosnia (9 puncte) şi Liechtenstein (0 puncte).

Rezultate înregistrate duminică seara, în calificările Euro 2024:

Grupa A: Scoţia – Norvegia 3-3 (McGinn 13 penalti, Ostigard 33 autogol, S. Armstrong 59 / Donnum 3, J. Strand Larsen 20, Elyounoussi '86);

Grupa A: Spania – Georgia 3-1 (Le Normand 4, Ferran Torres 55, Lochoshvili 72 autogol / Kvaratskhelia 10);

Grupa J: Liechtenstein – Luxemburg 0-1 (Gerson Rodrigues 69);

Grupa J: Bosnia – Slovacia 1-2 (Hrosovsky 49 autogol / Bozenik 52, Satka 71);

Grupa J: Portugalia – Islanda 2-0 (Bruno Fernandes 37, Ricardo Horta 66).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.