Patruzeci şi şapte de tineri fotbalişti, dintre care 36 sunt minori, au fost salvaţi de poliţia portugheză în cadrul unei operaţiuni împotriva unei reţele de trafic de fiinţe umane. Reţeaua avea legătură cu un centru de formare din nordul Portugaliei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victimele, tineri din Africa, Asia şi America de Sud, au fost plasaţi în instituţii sub protecţia statului.

Doi persoane şi cinci firme portugheze au fost puse sub acuzare în cadrul acestei operaţiuni, numită „El Dourado”. Au fost ridicate mai multe „paşapoarte şi permise de şedere”.

Potrivit presei locale, victimele erau sechestrate în incinta academiei de fotbal Bsports, în Riba d'Ave, în apropiere de Vila Nova.

Jucătorii au trebuit să depună mărturie în faţa unui judecător înainte de a se întoarce în ţările lor de origine.

Una dintre persoanele puse sub acuzare este Mario Costa, responsabil al academiei Bsports şi preşedinte al adunării generale a ligii de fotbal portugheze, post din care a demisionat miercuri. El spune că n-a comis nicio ilegalitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.