Naţionala de polo a României va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, în grupa A, cu echipele Grecia, Croaţia, SUA, Italia, Muntenegru, conform tragerii la sorţi de sâmbătă. Finalistele CM sunt în grupa tricolorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În grupa B au fost repartizate Ungaria, Spania, Australia, Japonia, Serbia şi Franţa.

 

România ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită clasării pe locul 10 la CM de la Doha pe locul 10, după rezultatele: 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia (grupa D), 9-12 cu Muntenegru (optimi), 9-7 cu China (locurile 9-12), 9-13 cu SUA (9-10).

Campionatul Mondial din 2024 a oferit şi ultimele patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care erau calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Au obţinut dreptul de participare de la CM Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Croaţia a devenit campioană mondială, sâmbătă, după 14-13 în finala cu Italia.

Din contingentul de echipe calificate la JO, Africa de Sud s-a retras însă, iar România a primit biletul pentru Paris, chiar cu o zi înaintea revenirii în ţară de la Doha.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.