Piloţii Haas, danezul Kevin Magnussen şi francezul Romain Grosjean, au fost penalizaţi cu câte zece secunde la Marele Premiu al Ungariei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care avut loc duminică, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au fost sancţionaţi pentru că au primit indicaţii de la boxe în timpului turului de încălzire, înaintea startului în cursă.

Haas i-a chemat la standuri atât pe Grosjean, cât şi pe Magnussen la sfârşitul turului de încălzire pentru a le monta anvelope slick, după ce iniţial ar fi trebuit să pornească pe cauciucuri intermediare, respectiv de ploaie.

Ei au încălcat articolul 27.1 din regulamentul sportiv, care prevede că "pilotul trebuie să conducă maşina singur şi fără ajutor" şi limitează instrucţiunile radio pe care sportivii le pot primi.

Penalitatea de 10 secunde îl coboară pe Magnussen de pe locul 9 pe 10, promovându-l o poziţie pe spaniolul Carlos Sainz de la McLaren-Renault. Grosjean coboară de pe locul 15 pe 16, în urma finlandezului Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo.

Cursa de la Hungaroring a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), urmat de olandezul Max Verstappen (Red Bull) şi de Valtteri Bottas (tot Mercedes).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.