Pierderile cluburilor germane din primele două ligi ar fi de peste 90 de milioane de euro din cauza faptului că vor termina sezonul fără spectatori, informează lesoir.be, care citează cotidianul Kicker.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cluburile din prima ligă ar pierde 70 de milioane de euro, în timp ce grupările din liga a doua, 22 de milioane de euro. Aceste sume au fost calculate pe baza biletelor vândute anul trecut.

Borussia Monchengladbach a anunţat pierderi cuprinse între 10 şi 13 milioane de euro, din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

"Criza coronavirusului ne costă între zece şi treisprezece milioane de euro, cu condiţia ca sezonul să se încheie", a spus responsabilul financiar al clubului, Stephan Schippers.

Suma ar putea ajunge la 32 de milioane de euro. În principiu, Borussia primeşte 22 de milioane de euro pentru drepturile TV şi trei milioane au fost deja plătite.

"Primim o parte pentru fiecare joc. Vă las să faceţi calculele dacă va trebui să oprim sezonul", a spus el.

Schippers a dorit totuşi să dea asigurări privind stabilitatea financiară a grupării de pe locul 4 al clasamentului: "Monchengladbach este un club sănătos, dar nu bogat. Putem trece prin această criză."

Campionatul german (primele două ligi), întrerupt de pandemia coronavirus, se va relua sâmbătă. Din prima ligă mai sunt de jucat nouă etape.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.