Peste 4.000 de sportivi amatori şi profesionişti au participat, sâmbătă şi duminică, la Maratonul Internaţional Arobs de la Cluj-Napoca, unde s-au strâns donaţii pentru a asigura rechizite pentru 120 de copii. Proba de 42 de kilometri a fost câştigată de un sportiv kenyan de 35 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principala probă a Maratonului Internaţional Arobs Cluj-Napoca a fost câştigată, duminică, de sportivul kenyan Henry Kemboi, care a înregistrat un timp oficial de 2 ore, 24 de minute şi 21 de secunde. 

Finalul maratonului a fost foarte strâns, în condiţiile în care al doilea clasat, maratonistul maghiar Nagy Tamas, a trecut linia de sosire şase secunde mai târziu. Pe locul al treilea a ajuns românul Eugen Constantin Sorop, cu timpul de 2 ore, 36 de minute şi 10 secunde.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Henry Kemboi se află la a doua participare la maratonul clujean, iar anul trecut a terminat pe locul secund.

"A fost o cursă grea. M-am antrenat în fiecare zi. Anul trecut am terminat pe locul II şi între timp m-am antrenat mai mult. Finalul a fost strâns şi am avut competiţie foarte bună", a declarat atletul, la finalul cursei.

Maratonul Internaţional Arobs se află, în acest an, la a şasea ediţie, nefiind inclus în calendarul competiţiilor internaţionale, şi s-a desfăşurat pe mai multe străzi din Cluj-Napoca, startul şi sosirea fiind pe Cluj Arena.

"La startul celei de-a şasea ediţii a Maratonului Internaţional Arobs Cluj-Napoca au fost peste 4.000 de participanţi, în cele două zile de competiţii. Sâmbătă a fost programat crosul copiilor, iar astăzi (duminică - n.r.) au fost cinci probe, dintre care patru au fost în regim de competiţie", a explicat Horaţiu Morar, organizator al evenimentului.

Duminică au fost programate probele de cros de 5 kilometri, maraton, maraton-ştafetă, semi-maraton şi proba de 10 kilometri.

Evenimentul a avut un scop caritabil, fiind strânse donaţii pentru a ajuta 120 de copii să primească rechizite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.