Patinoarul Allianz-Ţiriac din Otopeni găzduieşte, în perioada 6-10 decembrie, cea de-a şasea ediţie a competiţiei internaţionale de patinaj artistic EduSport Trophy, la care participă 212 sportivi din 19 ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de reprezentanţii României, delegaţii numeroase vin din Italia, Israel, Bulgaria, Ucraina, Turcia, dar ajung la Otopeni şi patinatori din Africa de Sud, Australia, Austria, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Georgia, Grecia, Lituania, Marea Britanie, Peru, Serbia, Slovenia.

„Nu mai puţin de patru competiţii internaţionale de patinaj artistic au loc în această perioadă –  şi una dintre ele se desfăşoară în România”, precizează Andreea-Cristina Pascu, antrenoare de patinaj şi organizatoare a concursului. „Organizăm ediţia a şasea a EduSport Trophy în luna decembrie tocmai pentru a oferi posibilitatea sportivilor să-şi facă baremele necesare calificării la Campionatele Europene şi Mondiale de anul viitor”.

În sezonul competiţional 2023/2024, aflat în derulare, Campionatele Europene au loc la Kaunas, în Lituania, în perioada 8-14 ianuarie 2024, Mondialele de juniori se desfăşoară la Taipei în săptămâna 26 februarie-3 martie 2024, iar Mondialele seniorilor sunt organizate la Montreal, în Canada, în intervalul 18-24 martie 2024.

Cea mai titrată patinatoare a României, Julia Sauter, vine şi ea la EduSport Trophy, o competiţie de tradiţie în calendarul sportivei. Julia va concura la Otopeni pe 8 şi 9 decembrie, după ce a obţinut sezonul acesta locul 6 la competiţia Nepela Memorial de la Bratislava (Slovacia), locul 1 la Tirnavia Ice Cup, din Trnava (Slovacia), şi locul 4 la Tallinn Trophy, în Estonia.

Julia e legitimată din primăvara acestui an la CSM Corona Braşov, e antrenată încă din 2010 de Marius Negrea şi e sportiva cu cele mai bune clasări internaţionale din istoria patinajului artistic feminin românesc: locul 18 la Campionatele Mondiale ediţia 2022, locul 20 la Campionatele Mondiale ediţia 2023, locul 10 la Campionatele Europene ediţia 2023.

De altfel, clasarea Juliei în Top 10 la cea mai recentă ediţie a Europenelor a deschis posibilitatea ca România să trimită încă o sportivă la Campionatele Europene de anul viitor din Lituania. Două patinatoare talentate din România, Ana-Sofia Beşchea şi Ramona-Andreea Voicu, vor încerca să obţină baremele necesare calificării la Europene chiar săptămâna aceasta, la Otopeni, la EduSport Trophy.

Organizat de Asociaţia Clubul Sportiv EduSport Bucureşti, în parteneriat cu Federaţia Română de Patinaj, sub egida Federaţiei Internaţionale de Patinaj (ISU), concursul EduSport Trophy acoperă întregul spectru al patinajului artistic la categoriile individuale: Seniori, Juniori, Novice, Cadeţi, Copii, Adulţi şi Recreaţional, ultimele două secţiuni fiind dedicate celor care practică patinajul la nivel amator.

Sezonul acesta, în cadrul competiţiei internaţionale EduSport Trophy se desfăşoară şi Campionatele Naţionale de Patinaj Artistic, categoriile Juniori şi Seniori .

Accesul la competiţie e liber, în limita celor 450 de locuri ale patinoarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.