Liga Profesionistă de Fotbal şi Union of European Clubs (UEC) au parafat un acord de colaborare. Decizia a fost luată ca urmare a votului în unanimitate al reprezentanţilor celor 16 cluburi din SuperLiga României, informează LPF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Există pur şi simplu cluburi care au succes în prezent şi altele care au doar aspiraţii. Cei care au succes în prezent nu ar trebui să aibă poziţii fixe în ierarhia succesului. Cu toate acestea, ei au ridicat scara în spatele lor în ultimii ani, împiedicând cluburile aspiraţionale să urce pe această scară. Trebuie să existe o voce diferită de vocea exclusivă, care este singura în prezent la masa de luare a deciziilor şi o platformă din care să poată fi luate în considerare aspiraţiile tuturor cluburilor europene”, a argumentat Dennis Gudasic, reprezentantul UEC.

Cluburile din România nu sunt acolo unde ar trebui să fie şi e necesar să fie mai bine reprezentate. Iniţiativa UEC oferă această oportunitate şi sprijinim UEC în obiectivele sale de a crea un ecosistem fotbalistic mai echitabil şi mai durabil”, a declarat Justin Ştefan, secretarul general al LPF, la finalul întâlnirii.

În cadrul întâlnirii de la sediul LPF, reprezentanţii UEC au relevat importanţa consolidării competiţiei naţionale şi au numit principiul ”Solidarităţii” drept instrument cheie pentru supravieţuirea fotbalului românesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.