Parlamentul bulgar a înăsprit legea pentru combaterea violenţei pe stadioane, huliganii care provoacă incidente la meciuri urmând a fi închişi pentru o perioadă de până la 25 de zile, condamnaţi la muncă în folosul comunităţii de până la 220 de ore sau amendaţi cu sume până la 2.500 de euro, ceea ce reprezintă de şase ori salariul mediu, informează AFP. Participanţii la conflicte pot fi interzişi pe stadioane până la doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent, fanii care provocau incidente puteau fi închişi până la 20 de zile şi amendaţi cu sume de până la 1.000 de euro. Pedeapsa cu munca în folosul comunităţii nu figura între sancţiuni.

De asemenea, Parlamentul a mai decis ca actele de identitate ale suporterilor să fie scanate şi stadioanele să aibă obligatoriu camere de supraveghere. 

Deşi UEFA a renunţat la interzicerea comercializării şi consumului de băuturi alcoolice pe stadioane la meciurile din cupele europene, în Bulgaria acest lucru a fost interzis prin noua lege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.