Dezvoltarea unui vaccin sau a unui tratament împotriva noului coronavirus va fi un element fundamental pentru a permite deschiderea, la 23 iulie 2021, la Tokyo, a Jocurilor Olimpice 2020, amânate cu un an, a declarat preşedintele Comitetului de organizare, Yoshiro Mori, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prima condiţie va fi dezvoltarea unui vaccin sau a unui medicament", a spus Mori, într-un interviu acordat grupului audiovizual japonez NHK, difuzat miercuri. 

"Dacă situaţia continuă aşa cum este în acest moment, nu vom putea organiza Jocurile”, a adăugat oficialul, care nu doreşte să ia în considerare cel mai rău scenariu.

"Nu-mi imaginez că situaţia din acest an poate continua anul viitor”, a adăugat el.

Jocurile Olimpice 2020, care ar fi trebuit să înceapă vineri, au fost amânate pentru un an, în urma deciziei Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), luată în martie, în acord cu guvernul japonez, din cauza pandemiei de coronavirus. Această ediţie a fost reprogramată începând din 23 iulie 2021.

Yoshiro Mori exclude organizarea Jocurilor Olimpice cu porţile închise sau în prezenţa unui număr mic de spectatori. "Dacă se va dovedi singura alternativă, va trebui să ne gândim la menţinerea sa nu a jocurilor", a spus şeful comitetului de organizare, adăugând că "dacă se va întâmpla asta, ar putea fi luată în considerare anularea".

Japonia, una dintre ţările cel mai puţin afectate de coronavirus, datorită unei politici de izolare foarte stricte, a înregistrat până în prezent mai puţin de 1.000 de decese din cauza coronavirusului, pentru aproape 27.000 de persoane infectate.

Însă numărul cazurilor de persoane infectate a început să crească brusc de la mijlocul lunii iulie, în oraşul Tokyo şi în zona sa metropolitană, care formează cea mai mare aglomerare urbană din lume, cu aproximativ 37 de milioane de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.