Ordinul emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, care cuprinde regulile pentru desfăşurarea sporturilor individuale şi de echipă, dar şi pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber, a fost publicat în Monitorul Oficial. Ordinul prevede reguli pentru triajul sportivilor, pentru accesul în baze şi piscine, dar şi reguli generale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ceea ce priveşte accesul în bazele sportive, Ordinul prevede că acestea trebuie împrejmuite, fiecare punct de acces trebuie păzit, se va face triaj epidemiologic şi va exista un tabel nominal.

Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu materiale de curăţare şi dezinfecţie a mâinilor, iar la fiecare bază sportivă trebuie să existe o cameră suplimentară, pentru cazul în care o persoană prezintă simptomatologie Covid-19.

La sporturile individuale în aer liber este permisă practicarea în grupuri de maximum şase persoane care nu locuiesc împreună.

În cazul sportivilor care sunt asistaţi de antrenor sau alţi specialişti, distanţa de siguranţă trebuie păstrată inclusiv în cadrul şedinţelor tehnice. Se interzice eliminarea salivei în spaţiul de antrenament.

În cadrul competiţiilor se interzice accesul spectatorilor, iar toţi participanţii trebuie supuşi triajului epidemiologic.

La sporturile de echipă, pentru organizarea meciurilor s-au delimitat trei zone: Zona 1, care cuprinde terenul de joc, marginea terenului de joc, tunelul de acces şi zona vestiarelor. Zona 2 cuprinde zona tribunelor inclusiv spaţiile pentru administrative pentru transmisiunea TV a jocurilor şi zonele specifice media.

În Zona 3, zona exterioară, sunt incluse locul de parcare pentru transmisiile TV şi zona imediat exterioară a stadionului/terenului de joc.

În Zona 1 au voie maxim 80 de persoane, în Zona 2 maxim 100, iar în Zona 3 maxim 60.

Echipele vor ajunge la terenul de joc la ore diferite: echipa gazdă cu 75 de minute înainte de joc, iar echipa oaspete cu 90 de minute. Jucătorii celor două echipe nu vor ieşi în acelaşi timp la încălzire, iar mingile folosite la joc şi încălzire vor fi dezinfectate.

Nu sunt recomandate şedinţele tehnico-tactice în vestiar, intrarea pe teren se va face fără copii şi fără mascotă, nu se va face poză la mijlocul terenului, iar persoanele aflate pe banca de rezervă vor purta măşti, excepţie făcând antrenorul desemnat să ofere indicaţii tehnice.

Brigada de arbitri va trebui să ajungă la meci cu 100 de minute înainte, iar delegatul de joc cu două ore.

Conferinţele de presă se pot organiza exclusiv online. Declaraţiile de presă vor fi oferite reporterilor doar individual, păstrând distanţa de siguranţă. Masa presei trebuie să aibă o capacitate de trei ori mai mare decât numărul jurnaliştilor acreditaţi.

Pentru reluarea activităţilor de nataţie în bazinele acoperite sau în aer liber, sportivii sunt obligaţi să poarte masca până la intrarea în bazin. Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin.  Este necesară menţinerea distanţei fizice de cel puţin 2 metri între oricare două persoane şi asigurarea unui spaţiu de cel puţin 7 mp/persoană.

Pe culoare de înot este permis accesul unui singur sportiv şi se recomandă instalarea de separatoare între duşuri.

Competiţiile se vor desfăşura fără public şi cu limitarea la minimum a stafului tehnic.

La piscine exterioare şi ştranduri, intrarea în bazin se va face după ce se va trece obligatoriu prin pediluviu/duş pentru spălarea picioarelor, care va conţine apă tratată cu clor, respectând concentraţia maximă admisă.

În apă, fiecărui înotător trebuie să-i revină o suprafaţă exclusivă de 12 mp. Accesul la tobogan se va face cu respectarea distanţei de cel puţin 2 metri între persoane.

Şezlongurile vor fi aşezate încât să permită o distanţă de 2 metri în oricare direcţie pentru persoane care nu fac parte din aceeaşi familie.

Accesul publicului se va face în baza unei programări prealabile.

A treia etapă a relaxării pe perioada pandemiei de coronavirus începe la 15 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.