Oraşul Munchen se va număra printre gazdele turneului final al Campionatului European de fotbal, amânat un an, până în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi iniţial au fost exprimate îndoieli cu privire la faptul ca Munchen să rămână între oraşele-gazdă, consiliul local a votat, miercuri, ca Stadionul Allianz Arena să facă parte în continuare din proiectul Euro-2020.

Pe arena echipei Bayern Munchen se vor disputa trei meciuri din Grupa F, din care fac parte Germania, Franţa, Portugalia şi încă o echipă ce va fi stabilită în urma play-off-ului din Liga Naţiunilor, precum şi o partidă din sferturile de finală.

În urma pandemiei de Covid-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfăşurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti, au fost solicitate să îşi reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani.

Documentele resemnate, care atestă voinţa fermă de a rămâne în proiectul UEFA Euro, trebuie transmise forului european până la finalul lunii aprilie.

Turneul UEFA Euro-2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie. În acest moment, la Bucureşti sunt repartizate patru meciuri, dar guvernul român şi-a manifestat intenţia de a organiza mai multe partide dacă vor fi oraşe care vor renunţa la găzduirea competiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.