Opt echipe continuă să spere la calificarea la Cupa Mondială din Qatar, programată între 21 noiembrie şi 18 decembrie. Până în prezent, sunt cunoscute 29 de reprezentative din cele 32 care vor participa la turneul final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, este programat meciul Scoţia - Ucraina, din semifinalele traseului A al barajului european de calificare. Jocul era programat iniţial la 24 martie, dar a fost amânat din cauza invadării Ucrainei de câtre Rusia.

Câştigătoarea partidei de la Glasgow va evolua, la 5 iunie, la Cardiff, cu Ţara Gaililor, un meci care va stabili a XIII-a şi ultima reprezentantă a Europei la CM.

Învingătoarea de pe traseul A va juca la turneul final în Grupa B, alături de Anglia, SUA şi Iran.

În cadrul preliminariilor asiatice, se vor întâlni, marţi, la Al-Rayyan (Qatar), Emiratele Arabe Unite şi Australia, ocupantele locurilor trei în grupele turneului de calificare. Câştigătoarea acestei partide va juca, la 13 iunie, tot în Qatar, cu Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, pentru un alt "bilet" la CM, repartizat în Grupa D, alături de Franţa, Danemarca şi Tunisia.

Ultima echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar va fi cunoscută la 14 iunie, după barajul Oceania-CONCACAF, dintre Noua Zeelandă şi Costa Rica. Învingătoarea va face parte din Grupa E, cu Spania, Germania şi Japonia.

Pentru Noua-Zeelandă, ar fi a treia participare din istorie la CM, după cele 1982 şi 2010, iar Costa Rica lui Keylor Navas a ratat, începând din 2002, doar ediţia din Africa de Sud (2010) şi a jucat în sferturi în Brazilia (2014). 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.