Germanul Tim Meyer, şeful Comisiei medicale a UEFA, este de părere că meciurile de fotbal se pot relua în curând, cu condiţia să fi puse în practică protocoale sanitare stricte şi cu respectarea legilaţiei locale, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În discutarea oricărei reluări a fotbalului la nivel de elită, sănătatea jucătorilor, a tuturor celor implicaţi în meciuri şi a publicului larg este extrem de importantă. Toate forurile de fotbal care planifică reluarea competiţiilor lor vor crea protocoale cuprinzătoare care să dicteze condiţii sanitare şi operaţionale pentru asigurarea protejării sănătăţii celor implicaţi în meciuri şi păstrării integrităţii politicilor publice. În aceste condiţii şi respectând pe deplin legislaţia locală, este cu siguranţă posibil să planificăm reluarea competiţiilor suspendate în sezonul 2019/20”, a adăugat Meyer, care de asemenea prezidează nou-înfiinţatul sub-grup medical UEFA care examinează problemele de sănătate legate de reluarea meciurilor de fotbal.

În schimb, preşedintele Comisiei medicale a FIFA, Michel D’Hooghe, s-a declarat "foarte sceptic" în legătură cu revenirea la competiţii.

"Situaţia este diferită de la o ţară la alta, vârful nu este atins peste tot în acelaşi timp, iar astăzi, 28 aprilie, nu suntem pregătiţi pentru reluarea competiţiilor de fotbal", a spus medicul din Bruges, fost membru al Comitetului Executiv FIFA, într-un interviu acordat BBC.

"Propunerea mea, dacă este posibil, să evităm să jucăm fotbal în următoarele săptămâni, să încercăm să ne pregătim pentru începutul unei competiţii bune în sezonul viitor", a spus el.

"Există un risc şi nu este un risc cu consecinţe mici. Acest lucru poate avea consecinţe de viaţă şi de moarte, motiv pentru care sunt atât de prudent şi rog toată lumea să fie la fel, înainte de a decide să se joace din nou. Vorbesc ca medic, nu vorbesc ca organizator de meciuri", a continuat D'Hooghe.

Din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul olandez a fost oprit definitiv, iar cel francez pare a avea aceeaşi soartă după ce guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei.

În alte ţări, ca Germania şi Austria, echipele şi-au început pregătirea fizică, în speranţa unei reluări a campionatelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.