Olympique Marseille are imagini ce arată că Neymar, care a decarat că a fost victima insultelor rasiste, i-ar fi adresat el însuşi cuvinte jignitoare japonezului Hiroki Sakai, în timpul controversatului meci dintre PSG şi OM, de la mijlocul lunii septembrie, a declarat, marţi, pentru AFP o sursă apropiată clubului din Marsilia, care a dorit să rămână anonimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce brazilianul a susţinut că a fost ţinta unor remarce rasiste din partea fundaşului spaniol al echipei din Marsilia, Alvaro Gonzalez, acuzaţiile reciproce din mass-media braziliene şi spaniole s-au înmulţit în ultimele ore, într-o prelungire a acestui furtunos clasic, cu cinci eliminări.

OM are imagini în care Neymar l-ar insulta pe Sakai, a asigurat o sursă apropiată clubului din Marsilia, confirmând informaţii de la postul de radio spaniol Cadena Cope. Aceste remarce rasiste, potrivit aceleiaşi surse, ar fi fost făcute de două ori de către superstarul brazilian al PSG.

Luni, postul brazilian TV Globo a anunţat că PSG a oferit Ligii franceze de fotbal profesionist (LFP) un videoclip care arată, potrivit experţilor în citirea buzelor, că Neymar ar fi fost victima remarcelor rasiste în timpul derbiului PSG-OM, din 13 septembrie, de pe Stadionul Parc des Princes.

Această bătălie mediatică are loc în momentul în care Comisia de Disciplină a LFP a deschis o anchetă cu privire la injuriile rasiste despre care Neymar spune că le-a primit de la Alvaro. Ancheta ar trebui, de asemenea, să permită studierea cuvintelor brazilianului, care ar fi lansat o insultă homofobă la adresa lui Alvaro, potrivit imaginilor analizate de presa spaniolă.

"Nu comentăm" acest caz, a declarat un purtător de cuvânt al OM. "Vom încredinţa comisiei toată expertiza şi analizele noastre", a adăugat el.

De partea cealaltă, Paris Saint-Germain a transmis o înregistrare video către LFP, cu imagini care fac lumină cu privire la comportamentul jucătorilor, a declarat pentru AFP o sursă apropiată clubului parizian, care de asemenea a dorit să rămână anonimă.

"Acestea sunt doar acuzaţii făcute de un jurnalist spaniol (n.r. - de la Cadena Cope), fără îndoială controlat de la distanţă de clubul din Marsilia. Pentru noi, asta nu are valoare. De obicei, în astfel de cazuri, când ai un videoclip, îl postezi pe reţelele de socializare, este mult mai eficient", a continuat această sursă.

Olympique Marseille a învins, la 13 septembrie, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), campioana Franţei, PSG, într-un meci din etapa a III-a a Ligue 1.

Golul a fost marcat de Florian Thauvin, în minutul 31.

După o încăierare generală produsă în finalul meciului, Kurzawa şi Paredes (PSG), respectiv Amavi şi Benedetto au fost eliminaţi, în minutul 90+7. Neymar, revenit pe teren după ce a fost infectat cu Sars-CoV-2, a văzut şi el cartonaşul roşu, în minutul 90+9, după ce arbitrul a consultat VAR. Brazilianul l-a aplaudat apoi ironic pe centralul Jerome Brisard, care a acordat alte 12 cartonaşe galbene, duminică.

După derbi, atacantul brazilian al echipei PSG, Neymar, l-a acuzat pe fundaşul spaniol al echipei Olympique Marseille, Alvaro Gonzalez, de rasism.

Comisia de disciplină a ligii franceze de fotbal profesionist l-a suspendat, la 16 septembrie, şase jocuri pe mijlocaşul Layvin Kurzawa de la PSG, după incidentele din finalul meciului cu Olympique Marseille.

Jordan Amavi (Marseille) a fost suspendat trei meciuri, Neymar (PSG) a primit două partide plus una cu suspendare, Leandro Paredes (PSG) a "luat" două etape de suspendare, iar Dario Benedetto (Marseille), una.

Comisia continuă analiza acuzaţiilor de rasism, formulate de Neymar la adresa lui Alvaro Gonzalez (Marseille).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.