O a treia competiţie europeană rezervată cluburilor va fi organizată de UEFA, începând din sezonul 2021/2022, a anunţat Andrea Agnelli, preşedintele Asociaţiei cluburilor europene şi preşedintele grupării Juventus Torino.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El nu a precizat însă formatul acestei cupe. Proiectul va trebui votat la finalul acestui an, în Comitetul Executiv al UEFA. În acest moment, UEFA organizează Liga Campionilor, cu o fază a grupelor de 32 de echipe, şi Liga Europa, cu 48 de formaţii în grupe.

L'Equipe notează că intenţia forului european ar fi ca fiecare din cele trei cupe europene să aibă în faza grupelor 32 de echipe.

În trecut a existat o a treia competiţiei europeană, Cupa Cupelor, rezervată echipelor care câştigau cupele naţionale şi organizată de UEFA până în 1999.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.