Numărul de sportivi care vor participa la ceremoniile de deschidere şi de închidere ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo va fi drastic redus, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru a asigura siguranţa şi securitatea sportivilor şi pentru a simplifica operaţiunile în timpul Jocurilor Tokyo-2020, credem că este necesar să reconsiderăm numărul de participanţi la ceremoniile de deschidere şi de închidere", au precizat organizatorii, într-un comunicat transmis AFP.

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) se aşteaptă ca numărul sportivilor aproape să se înjumătăţească la ceremonia de deschidere programată la 23 iulie, potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun. Aproximativ 6.000 de sportivi ar urma să participe la ceremonie, susţine publicaţia citată, în timp ce peste 11.000 de sportivi din întreaga lume sunt aşteptaţi să concureze la Tokyo. Organizatorii, însă, nu au dat cifre oficiale, explicând că detaliile sunt încă discutate cu CIO.

Potrivit Yomiuri Shimbun, această scădere ar fi explicată de restricţiile sanitare care vor limita durata şederii sportivilor în Satul Olimpic. Potrivit acestor restricţii, sportivii nu vor putea intra în Satul Olimpic cu mai mult de cinci zile înainte de începerea competiţiilor la care participă. De asemenea, vor trebui să părăsească satul la două zile după terminarea probelor.

O creştere accentuată a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în Japonia şi în alte părţi ale lumii a ridicat din nou îndoieli cu privire la posibilitatea organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, deja amânate din 2020 din cauza pandemiei. În ciuda unei populaţii reticente, organizatorii şi guvernul japonez asigură că jocurile pot fi organizate în siguranţă în această vară, chiar dacă pandemia Covid-19 nu va fi ţinută sub control controlată până atunci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.