Handbalista norvegiană Nora Mork, transferată de CSM Bucureşti, a declarat luni, la reunirea lotului, că ”pe hârtie, este una din cele mai bune echipe din Europa”, în timp ce extrema Carmen Martin a spus că îşi doreşte să ”câştige totul”. Cristina Neagu a fost prezentă la reunire, dar îşi va relua pregătirile peste o lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSM Bucureşti s-a reunit, luni, în vederea noului sezon, cu 10 handbaliste noi şi noua conducere tehnică, formată din antrenorul principal Tomas Ryde şi Goran Lars Lindsgard, antrenorul cu portarii.

”Nu trebuie să vorbim mult despre obiective, vrem să creăm o echipă. Este o formaţie nouă, dar este important să reuşim să creăm legături de joc împreună. Este bine că le ştiu pe multe dintre jucătoare, ele mă cunosc, ştiu felul meu de a fi. Avem de construit împreună”, a spus antrenorul suedez, acelaşi care se ocupă şi de naţionala tricoloră.

La rândul său, una din cele mai titrate jucătoare de pe continent, interul dreapta Nora Mork, s-a arătat încântată de sosirea la Bucureşti.

”Aveam nevoie de o schimbare în carieră, iar la acest club sunt jucătoare fantastice. M-am simţit foarte bine când am venit la Bucureşti ca adversar şi am spus că trebuie să joc pentru CSM. Avem handbaliste noi, vor reveni şi cele accidentate, avem o echipă bună şi obiectivul calificării în Final Four-ul Ligii Campionilor este realist. Sunt foarte încântată că voi juca alături de Cristina Neagu, cred că vom forma o echipă redutabilă. Pe hârtie, CSM Bucureşti este una dintre cele mai bune echipe din Europa”, a spus sportiva norvegiană.

Una din piesele de rezistenţă în viitoarea stagiune este pivotul naţionalei României, Crina Pintea, sosită la CSM de la Gyor, cu care a câştigat Liga Campionilor în 2019.

”Mă simt foarte bine la CSM, am început să comunicăm, să vorbim între noi, să ne apropiem. Este un lucru foarte bun că se pune accentul pe jucătoarele din România în acest sezon. Suntem la început de drum, vom vedea cum vor decurge lucrurile, important este să fim sănătoase, să ne antrenăm, să fim unite şi să ne simţim bine împreună. Cel mai mult contează să fim o echipă.  Este nevoie de răbdare şi de timp pentru a putea construi o echipă competitivă. Toate ne dorim maximum, dar este un drum lung şi vom vedea exact cum vor fi lucrurile”, a comentat Pintea.

Şi extrema dreapta Carmen Martin s-a arătat încrezătoare în reuşitele din noul sezon, punând accent pe revenirea sa la CSM: ”Mă simt foarte bine, sunt fericită că am revenit aici, nu am mai găsit multe fete dintre cele cu care am fost colegă. Mă simt bine în Bucureşti, este casa mea. Sper să începem cu bine, să muncim mult şi să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Ne dorim să câştigăm totul. Fetele au venit motivate şi cu mare chef de muncă. Vrem să fim una dintre cele mai bune formaţii din Europa. Este important ca anul acesta să fim toate sănătoase şi să încerăm să facem tot ce putem pentru a ne atinge obiectivele”.

Obiectivele pentru sezonul 2019-2020 include cucerirea trofeelor interne, dar şi calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, pe care CSM Bucureşti l-a ratat în acest an.

Lotul CSM Bucureşti: Jelena Grubisic, Denisa Dedu, Mădălina Ion, Iulia Curea, Itana Grbic, Bianca Marin, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Linnea Torstensson, Claudia Constantinescu, Andrea Lekic, Elizabeth Omoregie, Nora Mork, Andrea Klikovac, Carmen Martin, Laura Moisa (Chiper), Dragana Cvijic, Crina Pintea, Ştefania Jipa.

Cristina Neagu este aşteptată la pregătiri îndată ce va primi acceptul medical, peste circa o lună, ea fiind încă în recuperare după operaţia de ligamente încrucişate.

CSM Bucureşti va disputa prima partidă oficială în 24 august, cu campioana SCM Râmnicu Vâlcea, pentru câştigarea Supercupei României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.