UEFA a anunţat, joi, că nominalizaţii pentru premiul 2022/23 UEFA Men's Player of the Year sunt Kevin De Bruyne (Belgia şi Manchester City), Erling Haaland (Norvegia şi Manchester City) şi Lionel Messi (Argentina şi PSG, acum la Inter Miami).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigătorul va f anunţat la ceremonia de tragere la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, în data de 31 august, la Grimaldi Forum din Monaco.

Lista iniţială de jucători a fost selectată de grupul de studiu tehnic al UEFA pe baza performanţelor lor în sezonul 2022/23, atât la nivel de club, cât şi la nivel de echipă naţională.

Primii trei nominalizaţi au fost apoi votaţi de un juriu format din antrenorii echipelor de club care au jucat în grupele Ligii Campionilor, Ligii Europa şi Conference League 2022/23, antrenorii echipelor naţionale masculine ale federaţiilor membre UEFA. Din juriu a făcut parte şi un grup de jurnalişti selectaţi de European Sports Media (ESM).

Antrenorii şi jurnaliştii au fost rugaţi să îşi selecteze cei mai buni trei jucători de pe lista scurtă, alocându-le cinci puncte, trei puncte şi, respectiv, un punct. Rezultatul final s-a bazat pe numărul total de voturi exprimate de antrenori şi jurnalişti. Antrenorilor nu li s-a permis să voteze pentru jucătorii din propria echipă.

Punctele primite de jucătorii care nu au ajuns pe lista de 3:

4 İlkay Gündoğan (Germania & Manchester City, acum la Barcelona) – 129 puncte
5 Rodri (Spania & Manchester City) – 110 puncte
6 Kylian Mbappé (Franţa & PSG) – 82 puncte
7 Luka Modrić (Croaţia & Real Madrid) – 33 puncte
8 Marcelo Brozović (Croaţia & Inter, acum la Al Nassr) – 20 puncte
9 Declan Rice (Anglia & West Ham, acum la Arsenal) – 14 puncte
10 Alexis Mac Allister (Argentina & Brighton, acum la Liverpool) – 12 puncte
11 Jesús Navas (Spania & Sevilla) – 6 puncte

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.