Naţionala de volei masculin a României a învins duminică, la turneul de la Ploieşti, reprezentativa Slovaciei, scor 3-1, în ultimul meci al preliminariilor CE2021. Victoria rămâne însă de palmares, pentru că România a ratat calificarea la turneul final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scorul pe seturi a fost 25-19, 16-25, 25-22, 25-15.

Ultimul meci al turneului de la Ploieşti va avea loc tot duminică, între Elveţia - Albania.

România încheie astfel preliminariile pe locul 3 al grupei E, cu 10 puncte, şi un bilanţ de trei victorii şi trei înfrângeri, ratând astfel calificarea la turneul final al CE2021.

Rezultatele obţinute de tricolori la turneele preliminare de la Nitra şi Ploieşti sunt: 3-0 şi 3-1 cu Albania, 1-3 şi 2-3 cu Elveţia, 1-3 şi 3-1 cu Slovacia.

Slovacia, cu 15. puncte în grupă, obţine calificarea directă la turneul final, la care ajung echipele câştigătoare ale celor 7 grupe preliminare şi alte cinci echipe de pe locul 2, cu cea mai bună linie de clasament. Primul criteriu de departajare va fi numărul de victorii, iar apoi punctele.

Turneul final va avea loc în Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda, în perioada 1-19 septembrie. Pe lângă cele patru gazde, la turneul final mai sunt calificate direct, în urma clasării la ediţia anterioară a CE, Serbia, Slovenia, Franţa, Rusia, Italia, Ucraina, Germania şi Belgia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.