Naţionala de rugby a României va efectua în luna iulie un turneu de pregătire în America de Sud, turneu în cadrul căruia va disputa două meciuri test cu reprezentativa similară a Uruguay.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidele sunt programate a avea loc pe 10 iulie şi 17 iulie, la Montevideo pe Stadionul Charrúa. Orele de disputare ale acestor partide urmează să fie stabilite în perioada următoare, informează Federaţia Română de Rugby.

România şi Uruguay s-au întâlnit de nouă ori până acum, opt victorii revenind Stejarilor şi o partidă terminându-se la egalitate. Ultimul meci dintre Stejari şi Los Teros s-a disputat în luna noiembrie anul trecut, la Verona, câştigat de români cu 29-14. A fost o partidă în care au debutat pentru România, Damian Strătilă, Jason Tomane, Hinckley Vaovasa, Dorin Tică, Tudor Butnariu şi Alexandru Alexe.

În acest moment, Uruguay se află pe locul 19 în clasamentul mondial, fiind calificată la Cupa Mondială de Rugby din 2023, iar România se află pe locul 17 şi va disputa în luna noiembrie, în Franţa, un turneu de recalificare pentru a prinde locul pentru competiţia din Franţa.

“Este extrem de important să continuăm să evoluăm în partide cu echipe puternice, mai ales din perspectiva drumului de calificare la Cupa Mondială. Uruguay este o formaţie puternică, deja calificată la Cupa Mondială, cu care putem să ne măsurăm forţele. De asemenea, este utilă şi experienţa unui turneu internaţional pentru a testa şi îmbunătăţi capacitatea organizatorică a Federaţiei, dar mai ales de a vedea cum se adaptează şi reacţionează jucătorii în condiţii noi, după călătorie, schimbare de fus orar, climă, etc.”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

"Suntem încântaţi că vom avea aceste două meciuri cu România. Ne aşteptăm să fie meciuri frumoase, dificile, în faţa unui adversar puternic, aşa cum au fost toate meciurile de până acum. Ne-am întâlnit de multe ori în ultimii ani şi este o rivalitate sportivă frumoasă care ajută ambele echipe. Ne bucurăm că România va face acest turneu în America de Sud şi că vom avea posibilitatea să jucăm acasă. Pentru noi aceste meciuri sunt foarte importante în ceea ce priveşte pregătirea pentru participarea la Cupa Mondială din 2023”, a declarat Santiago Slinger, preşedintele URU.

Acesta este al doilea turneu pe care Stejarii îl efectuează în America de Sud, după cel din 2019, când au întâlnit Chile, 27-11, la Valparaiso şi Brazilia, 22-21, la Jundiai.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.