Japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA, şi sportiva cehă Petra Kvitova, locul 7 WTA, s-au calificat, vineri, în semifinalele turneului de categorie Premier de la Brisbane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Osaka, a treia favorită, a învins-o, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3, pe olandeza Kiki Bertens, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6, după un meci care a durat două ore.

În urma acestui succes, japoneza va reveni pe poziţia a treia în ierarhia WTA după o săptămână, în locul Simonei Halep, care va coborî pe 4. Astfel, Halep va fi a patra favorită la Australian Open, grand slam care va începe la 20 ianuarie.

Petra Kvitova, cap de serie numărul 5, a întrecut-o, cu scorul de 6-4, 6-2, pe americanca Jennifer Brady, locul 53 WTA, venită din calificări. 

Kvitova s-a impus după o partidă de 80 de minute şi va evolua în penultimul act cu o altă americancă, Madison Keys, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 8, care a eliminat-o, în 66 de minute, pe compatrioata ei, Danielle Collins, locul 24 WTA, scor 6-4, 6-1.

Ultima jucătoare calificată în semifinale va fi cunsocută după meciul dintre sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi americanca Alison Riske, locul 19 WTA. Câştigătoarea acestei întâlniri va fi adversara japonezei Osaka, în semifinale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.