Japoneza Naomi Osaka a declarat că munca ei din timpul carantinei a pus în poziţia de a câştiga US Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Au fost multe momente dificile în <bulă>, pentru că ne gândim la o mulţime de lucruri. Dar am reuşit să rezolv totul pentru că munca mea din timpul carantinei m-a pus în poziţia de a câştiga aici. Mi-am spus că am muncit atât de mult încât ar trebui să-mi ofer şansa de a mă impune. De asemenea, am vrut ca oamenii să poată vedea toate numele (n.r. - cele 7 victime ale poliţiei sau ale infracţiunilor rasiale afişate pe masca ei) pe care le-am ales. Voi sărbători realizând un pic mai mult de data aceasta (n.r - că a cucerit trofeul). Primele două titluri de grand slam nu le-am realizat cu adevărat. Voi fi înconjurată de echipa mea, de oameni pe care îi apreciez, pe care îi iubesc. Cu cât câştig mai multe turnee de grand slam, cu atât voi sărbători mai bine de fiecare dată, sper", a declarat osaka, potrivit lequipe.fr.

Jucătoarea nu va participa la turneul de la Roma, care începe luni, dar va fi pe tabloul la Roland Garros.

Învinsa din finală, Victoria Azarenka, spune că nu este dezamăgită de eşec,

"Au fost trei săptămâni extraordinare. Astăzi am pierdut, dar nu se schimbă prea multe pentru mine. Mi-aş fi dorit să câştig, dar am dat totul pe teren. Rămân foarte mândră de aceste două turnee (n.r. - W&S Open şi US Open). Am progresat foarte mult, am jucat meciuri mari şi m-am testat fizic, psihic. Vreau să continui aşa. Să mă simt bine, aşa cum a fost cazul aici. Nu sunt dezamăgită. Este doar dureros să pierzi, dar nu vreau să mă gândesc prea mult la asta. Pierd sau câştig, nu am de gând să stau aici şi să fiu întristată de asta. Aş fi putut juca mai bine? Da, cred că da, dar am lăsat totul pe teren. Am crezut că a treia (n.r. - finală US Open după cele pierdute în 2012 şi 2013) va fi cea potrivită, dar va trebui să-mi încerc din nou norocul. Abia aştept să joc pe zgură. Nu am avut cea mai bună relaţie cu această suprafaţă în trecut, dar anul trecut m-am distrat mult pe ea. Abia aştept să mai alunec un pic. Voi lua avionul mâine (n.r. - duminică) spre Roma. Vreau să mulţumesc organizatorilor pentru că mi-au dat un wild card. La Roland Garros, voi fi curioasă să văd cum organizatorii vor gestiona situaţia cu <bula>, viaţa cu Covid-19. Sper că vor face o treabă bună pentru a proteja jucătorii în primul rând, mai mult decât de a câştiga bani", a declarat ea.

Naomi Osaka, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 4, a câştigat, sâmbătă, al treilea trofeu de grand slam din carieră, al doilea la US Open.

Ea a învins-o, în finală, la Flushing Meadows, pe Victoria Azarenka, din Belarus, locul 27 WTA, scor 1-6, 6-3, 6-3.

Osaka s-a impus după o oră şi 57 de minute de joc.

Ea mai are în palmares un trofeu la Australian Open, în 2019, şi încă unul la US Open, în 2018.

Titlul de sâmbătă îi auce japonezei un premiu de trei milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA. Ea va urca pe locul 3 WTA, după australianca Ashleigh Barty şi după Simona Halep.

Pentru Azarenka, 31 de ani, aceasta a fost a treia finală la US Open, prima din 2013,  toate pierdute şi a cincea din carieră, după ce a câştigat Australian Open, în 2012 şi 2013.

Ea va încasa 1,5 milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA şi va urca pe locul 14 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.