Liderul ATP, Rafael Nadal, s-a declarat de acord cu decizia organizatorilor turneului de la Roland Garros de a interzice echipamentul de tip "catsuit" purtat de Serena Williams la French Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu cred că fiecare turneu are dreptul de a face ceea ce consideră mai bine. Când ai un turneu precum cel de la Wimbledon care face ce vrea (n.r. - jucătorii sunt obligaţi să evolueze în echipament alb), nu poţi să spui unui alt turneu că trebuie să facă altfel. Este opinia mea. De ce, dacă Wimbledonul are propriile sale regului, turneul de la Roland Garros nu ar putea să le aibă?", a spus Nadal, răspunzând unei întrebări pe această temă, potrivit lequipe.fr.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a criticat costumul de tip "catsuit" purtat de Serena Williams la Roland Garros, precizând că acel tip de echipament nu va mai fi permis la ediţiile viitoare ale French Open.

"Vom cere producătorilor să ne prezinte înainte echipamentele. Cred că uneori mergem prea departe. De exemplu, echipamentul Serenei de anul acesta nu va mai fi acceptat. Trebuie să respecţi jocul şi locul", a declarat oficialul, pentru Tennis Magazine.

Serena Williams nu a ripostat la afirmaţiile lui Giudicelli, precizând că a folosit acel costum în scop medical, pentru a împiedica formarea cheagurilor de sânge, problemă cu care s-a confruntat după ce a născut.

"Avem o relaţie minunată, e un tip extraordinar (n.r. - Giudicelli). Am găsit alte metode" de a împiedica formarea cheagurilor şi facilita circulaţia sângelui, a afirmat fostul lider WTA.

În schimb, producătorul echipamentului, Nike, a reacţionat cu un mesaj pe Twitter: "Poţi să scoţi supereroina din costumul ei, dar nu poţi niciodată să-i iei superputerile."

                        

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.