Fostul fotbalist Adrian Mutu a declarat, vineri, că găzduirea de către România a unor meciuri de la Campioantul European din 2020 reprezintă o mare presiune pentru autorităţi, care trebuie să fie bine organizate pentru a duce totul la bun sfârşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E o mare presiune, pentru că va trebui să ne ridicăm la nivelul acestei competiţii, va trebui să fim foarte bine organziaţi şi să prezentăm totul ca la carte, cum se spune. Sper dim tot sufletul ca echipa României să aibă posibilitatea de a lupta pentru acest trofeu. Le doresc baftă lui Cosmin şi băieţilor, sper să ne calificăm la turneul final. Sper ca actual generaţie să aibă această posibilitate, de a juca un campionat european în România. Echipa are un parcurs foare bun de când e Cosmin la naţională şi sper să încununăm acest parcurs cu o calificare. Avem jucători care pot să-l înlocuiască pe Chiricheş, dar el rămâne unul dintre jucătorii de bază ai echipei naţionale, îmi pare rău pentru el că s-a accidentat, a avut parte în ultima vreme de multe accidentări, sper să treacă peste ele şi să aibă continuitate în evoluţii", a declarat Mutu, la Arena Naţională.

El nu consideră că jucătorii Alexandru Mitriţă şi Nicolae Stanciu au făcut paşi în spate prin transferul lor în SUA, repspectiv Arabia Saudită.

"Mitriţă şi Stanciu joacă în campionate puternice, campionate peste România, părerea mea. Şi la nivel financiar, dacă îşi pun viaţa  la punct, nu este nimic rău. Sunt echipe mari, echipe importante la care au plecat, poate pentru noi nu sunt aşa de populare campionatele, dar în lume sunt foarte cunsocute şi mai ales MLS are o vizibilitate enormă, la fel Arabia Saudită, pentru că nu trebuie să uităm că Stanciu face parte dintr-o echipă în care sunt opt străini foarte buni, majoritatea brazilieni, jucători care ar face diferenţă în orice echipă din Europa", a precizat Mutu, acum antrenor la echipa a doua a clubului Al Wahda din Emiratele Arabe Unite.

Ambasadorii Campionatului European din 2020 la Bucureşti, Gabriela Szabo, Miodrag Belodedici şi Dorinel Munteanu, au fost prezentaţi, vineri, la Arena Naţională, alături de trofeul competiţiei, la eveniment fiind prezent şi fostul internaţional francez Christian Karembeu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.