Directorul general al CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că atacantul Julio Baptista nu a venit pentru bani la gruparea ardeleană, ci pentru că nu mai putea sta departe de fotbal. Oficialul a precizat că brazilianul a impresionat la testele fizice, deşi nu a mai jucat de doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Baptista are un fizic cum rar se vede la un fotbalist. Portarul va fi în lot în această seară, Baptista a făcut până acum încălzirea cu băieţii şi acum face cu preparatorul fizic şi cu jucătorii accidentaţi. I s-au făcut nişte teste fizice şi le-a trecut foarte bine, chiar a impresionat şi ăsta a fost un motiv (n.r. - al legitimării lui). Şi are o dorinţă mare de a reveni. El a dorit neapărat să revină şi, printr-o anumită conjunctură, a revenit la noi. Nu ne sperie că nu a mai jucat de doi ani. Dacă l-aţi vedea cum aleargă şi ce atitudine are, am şi discutat mult cu el, chiar nu mă sperie deloc, dimpotrivă, cred că o să ne fie de mare ajutor. O să-i sperie pe adversari, nu pe mine. Nu a venit pentru bani, stă bine financiar pentru că a avut contracte mari pe unde a jucat, de 4-5 milioane pe an şi mulţi ani, pentru că a jucat fotbal până la o vârstă. Nu problemele financiare l-au făcut să vină, pur şi simplu nu a mai putut să stea departe de fotbal şi să joace doar în partide demonstrative. E o provocare şi pentru el şi pentru noi şi sper să ne ajutăm reciproc. Deocamdată nu a emis nicio pretenţie deosebită, la noi toţi jucătorii au o sumă egală pentru chirii, nu facem excepţie pentru nimeni, a acceptat condiţiile clubului, nu alte condiţii", a declarat Mureşan, la Digi Sport. 

Julio Baptista, fost mijlocaş al echipelor Real Madrid, Arsenal şi AS Roma, a semnat un contract cu campioana României, CFR Cluj.

În vârstă de 36 de ani, Baptista a mai evoluat la echipe ca Sao Paulo, Sevilla, Malaga, Cruzeiro şi ultima dată Orlando City, în 2016.

Fotbalistul brazilian are 112 goluri marcare în întreaga carieră, perioadă în care a bifat 355 de meciuri în toate competiţiile.

CFR 1907 Cluj a mai anunţat transferul portarului spaniol Jesus Fernandez Collado, în vârstă de 30 de ani.

În 2014, acesta s-a aflat în lotul echipei Real Madrid care a cucerit Liga Campionilor şi Cupa Spaniei, iar în 2012, a câştigat Supercupa Spaniei, tot cu echipa madrilenă. După experienţa Real Madrid, Jesus a mai evoluat la Levante, Granada, Cadiz, iar ultima dată a jucat pentru CyD Leonesa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.