Naţionalele de polo ale Muntenegrului şi Greciei vor disputa finala turneului preolimpic de la Rotterdam, fiind deja calificate la JO de la Tokyo, după ce au învins sâmbătă, în semifinale, echipele Croaţiei şi Rusiei. România nu a trecut de faza grupelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scorul în semifinalele de sâmbătă a fost: Muntenegru - Croaţia 14-12 şi Grecia - Rusia 13-10.

Astfel, duminică, în finala mare se vor duela Muntenegru - Grecia, iar în cea mică, echipele Croaţia - Rusia.

Finalistele sunt calificate deja la JO de la Tokyo, iar al treilea loc va reveni câştigătoarei din finala mică.

Tot sâmbătă, în primele meciuri pentru clasarea 5-8, Olanda - Georgia 14-11 şi Franţa - Canada 11-9.

În sferturile de finală s-au înregistrat, vineri, rezultatele: Muntnegru - Olanda 13-7, Grecia - Franţa 17-14, Georgia - Croaţia 6-15 şi Canada - Rusia 9-17.

România nu a trecut de faza grupelor, în care s-a clasat pe locul 5 (grupa B), după rezultatele 6-16 cu Croaţia, 8-9 cu Olanda, 9-9 cu Rusia, 12-7 cu Germania şi 7-16 cu Franţa.

La turneul preolimpic de la Rotterdam au participat 12 echipe, împărţite în două grupe. Primele patru clasate au jucat în sferturi, iar celelalte pentru clasarea pe locurile 5-8. Duminică vor avea loc şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 5-6 şi 7-8, între Olanda - Franţa, respectiv Georgia - Canada.

La Jocurile Olimpice ajung primele trei clasate de la Rotterdam, iar aceste echipe se vor alătura celor deja calificate, adică Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud şi Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.