Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că ministerul pe care îl conduce recomandă amânarea tuturor competiţiilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma creşterii numărului de cazuri confirmate de Covid-19 înregistrate în România în ultimele zile şi a evoluţiei situaţiei, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

"În momentul de faţă, prioritatea guvernului, inclusiv prin intermediul Ministerului Tineretului şi Sportului, este sănătatea publică, prevenţia răspândirii infecţiilor. Din acest motiv, s-au impus aceste măsuri care afectează şi la nivel sportiv, măsuri luate pentru a proteja atât publicul, cât şi sportivii. Vrem ca toată lumea să fie în siguranţă. Recomandarea noastră fermă este să fie amânate toate competiţiile în acest moment şi lucrăm, bilateral, cu toate federaţiile pentru a face acest lucru. Nu discutăm de o competiţie anume, ci despre o responsabilitate pe care o avem toţi şi pe care trebuie să ne-o asumăm. Mă bucur că sunt federaţii care deja au acţionat rapid precum cea de scrimă, lupte, baschet şi astăzi, cea de fotbal. Limitarea contactului în masă este cea mai bună măsură în acest moment. Sportivii îşi vor continua pregătirile, pentru a rămâne în formă, şi ne asigurăm că au toate condiţiile să o facă. Păstrăm permanent legatura cu reprezentanţii tuturor federaţiilor şi încercăm să găsim împreună soluţii acolo unde este cazul", a declarat ministrul Ionuţ Stroe, potrivit mts.ro.

Ţinând cont de această hotărâre şi ca măsuri de limitare şi restrângere a posibilităţilor de răspândire a coronavirusului, Ministerul Tineretului şi Sportului recomandă federaţiilor sportive naţionale să-şi suspende toate competiţiile în acest moment, indiferent că sunt campionate naţionale sau etape internaţionale ale unor evenimente pe care le organizează, şi să suspende momentan deplasările externe ale sportivilor la competiţii internaţionale sau stagii de pregătire.

Duminică, 8 martie, Ministerul Sănătăţii anunţa că toate activităţile din România vor fi interzise dacă implică participarea a mai mult de 1000 de persoane, iar evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publice locale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.