Gonzalo Montiel, fundaşul argentinian care a executat lovitura de departajare decisivă în finala cu Franţa, la Cupa Mondială 2022, a fost acuzat de viol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Montiel (26 de ani) face obiectul unei plângeri pentru viol în faţa justiţiei argentiniene. Presupusele fapte datează de la 1 ianuarie 2019, în timpul unei petreceri de celebrare a zilei de naştere a lui Montiel şi sunt descrise drept „abuz sexual cu acces carnal agravat de un grup de persoane”. Totul s-ar fi întâmplat în casa jucătorului, potrivit avocatei victimei, Raquel Hermida, şi a terminologiei utilizate în mod obişnuit în Sistemul judiciar argentinian.

Victima avusese „o scurtă relaţie” cu Montiel, care a invitat-o ​​să-i cunoască familia şi ar fi insistat ca ea să participe la petrecere de la el de acasă. Victima, care conform declaraţiilor sale nu bea alcool, a spus că a devenit „complet inconştientă” după ce a consumat două băuturi. Femeia a afirmat că a fost „alungată din casa lui Montiel” fără să ştie „câte persoane au fost implicate în abuz”, potrivit avocatului ei. „Ea încă nu ştie cum a ajuns acasă”, a adăugat Raquel Hermida.

Montiel, care joacă la Sevilla FC din 2021, a purtat în trecut culorile lui River Plate (2016-2021). Postul de radio argentinian Radio 10 a difuzat mai multe mesaje audio transmise de reclamantă în urma presupuselor fapte. În aceste mesaje poate fi auzită vocea victimei care spune: „M-am trezit la ora şase seara şi mi-au spus că m-au violat. Nu mi-am amintit absolut nimic”, se aude femeia, care plânge. „Am petrecut săptămâni, luni, încercând să-mi amintesc lucrurile pe care mi le-au spus. Mi-au spălat creierul pentru a încerca să-l acopăr pe acest fiu de căţea”, a adăugat victima în înregistrările audio.

„Nu-i pot uita faţa, nu ştiu dacă a fost doar el sau au fost 20 de persoane care m-au violat. Au petrecut săptămâni întregi sunându-mă, ameninţăndu-mă. Era o maşină la uşa casei mele şi mi-era frică să nu mă împuşte. Am primit telefoane peste telefoane de la mama lui şi de la persoane anonime, care mi-au spus că, dacă Montiel va avea probleme în carieră, voi fi împuşcată în cap”, a continuat victima în mărturiile făcute publice de Radio 10.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.