Monoposturile Ferrari vor fi vopsite roşu-închis, la Marele Premiu al Toscanei, culoarea maşinilor echipei, la debutul în Formula 1, în 1950, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ferrari sărbătoreşte, dumincă, grand prix-ul cu numărul 1.000 în Marele Circ.

"Marele Premiu cu numărul 1.000 al Scuderia Ferrari este o bornă foarte importantă, prin urmare a trebuit marcat într-un mod special. De aceea, am decis să rulăm cu o <ţinută> unică pe maşini pentru acest eveniment, SF1000 urmând să concureze pe pista circuitului Mugello în culoarea bordo, văzută pentru prima dată pe monopostul 125, prima maşină de curse care purta numele Ferrari. Chiar şi aspectul numerelor de cursă de pe maşinile lui Charles şi Sebastian vor reflecta tradiţia trecutului, dând impresia că sunt pictate manual pe caroserie, în timp ce costumele de cursă ale piloţilor se vor potrivi şi ele cu culoarea maşinii", a declarat Piero Ferrari, vicepreşedinte al Ferrari, fiul fondatorului Enzo Ferrari.

Ca parte a sărbătoririi acestui eveniment, înaintea cursei de duminică, pilotul junior Ferrari Mick Schumacher va participa la o demonstraţie la volanului monopostului Ferrari F2004, maşina cu care tatăl său, Michael, a câştigat al şaptelea titlu mondial. Ferrari va organiza, de asemenea, un eveniment la Florenţa, sâmbătă seară, pentru a marca marele premiu cu numărul 1.000.

Şi Mercedes va omagia cursa cu numărul 1.000 a Ferrari cu o schimbare de culoare proprie. Astfel, safety-car-ul nu va mai fi argintiu, ci roşu.

"Marele Premiu al Toscanei va fi cursa de F1 cu numărul 1000 pentru Ferrari, marcând lunga tradiţie competiţională a acestui mare brand italian. Vom onora această realizare cu o maşină de securitate Mercedes-AMG în culoarea roşu Ferrari, gestul nostru faţă de o istorie a curselor care ne-a adus unele dintre cele mai mari momente din Formula 1. Cei de la Maranello au o istorie mândră de sărbătorit şi respectăm această sărbătoare, în acest weekend", a declarat şeful echipei Mercedes F1, Toto Wolff. 

Din nefericire, celebrarea vine într-un moment nepotrivit pentru Ferarri, care se află la cel mai slab sezon de decenii. Echipa ocupă locul şase în clasamentul constructorilor, iar duminica trecută, la Monza, Sebastian Vettel şi Charles Leclerc au abandonat. Scuderia speră să nu retrăiască acelaşi scenariu, în acest weekend, la Marele Premiu al Toscanei, pe circuitul de la Mugello, pe care îl deţine.

Ferrari, singura echipă prezentă neîntrerupt în Marele Circ de la prima ediţie, a obţinut 238 de succese, dintre care 72 datorită lui Michael Schumacher, în 999 de grand prix-uri. Echipa a câştigat titlul mondial de cincisprezece ori, dar aşteaptă din 2007 un succesor al lui Kimi Raikkionen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.