Intervenţia destul de târzie a stewarzilor şi ieşirea cu greutate a pilotului danez Marcus Ericsson din monopostul său Sauber cuprins de flăcări au produs panică, vineri, pe Circuitul Paul Ricard, la prima şedinţă de antrenamente libere ale Marelui Premiu al Franţei, care a revenit în calendarul F1 după zece ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu câteva minute înaintea finalului primei şedinţe de antrenamente libere, Ericsson a pierdut controlul volanului, iar maşina sa a ieşit în decor, izbind zidul de protecţie al pistei. Deşi incidentul a avut loc într-o zonă largă de degajare, impacul a fost unul puternic, iar monopostul Sauber a luat foc. 

Incendiul s-a produs în partea din spate a monoposului, la motor, iar flăcările au ars cu vâlvătaie şi s-au înteţit. Intervenţia stewarzilor a fost greoaie, iar Ericsson nu a ieşit imediat din maşină. 

În cel din urmă, pilotul danez a ieşit din monopost, dar numai după ce i s-a transmis de la boxe să părăsească maşina cât mai repede, apoi stewarzii au stins incendidul, care a distrus în mare parte Sauber-ul.

Ericsson, care a scăpat nevătămat, a explicat că nu a văzut flăcările, deoarece în urma impactului şi-a pierdut oglinzile retrovizoare.

Şedinţa de antrenamente a fost oprită cu steagul roşu şi nu a mai fost reluată.

Marele Premiu al Franţei va avea loc, duminică, de la ora 17.10.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.