Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că speră că a fost inspirat în alegerea lotului pentru Campionatul European, subliniind că regretă faptul că Răzvan Marin nu va putea participa la competiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din păcate Ajax nu a fost de acord ca Răzvan Marin să participe la turneul final. Chiar în această dimineaţă am avut o discuţie cu antrenorul echipei, nu a fost de acord. Mi-au dat exemplu şi cu un alt jucător, care nu a fost lăsat să joace pentru Danemarca, tot la CE. Sper că am fost inspiraţi în alegerea lotului şi ne dorim rezultate cât mai bune. Entuziasmul există şi prefer să mergem aşa mai degrabă decât cu capul plecat. Probabil sunt şi alţi jucători care nu sunt fericiţi cu acest lot, îi înţeleg, dar trebuie să înţeleagă. Din păcate, nu s-a putut să aducem mai mulţi jucători. Doar 23. A fost o alegere destul de grea, pentru un lot destul de numeros", a declarat Rădoi, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că actuala generaţie under 21 se remarcă prin faptul că este foarte responsabilă. "Sunt mult mai maturi, vă spun sincer că nu eram atât de profesionist ca ei la vârsta lor. Nu stăm după ei, ştiu că la ora 23.30 sau 24.00 e stingerea. Sunt foarte responsabili pentru vârsta lor".

Selecţionerul reprezentativei under 21, Mirel Rădoi, a anunţat, marţi, lotul de 23 de jucători pentru Campionatul European din Italia şi San Marino, absent de marcă fiind Răzvan Marin, care nu a primit aceptul clubului Ajax Amsterdam pentru a participa la competiţie.

Tricolorii se reunesc la 6 iunie şi vor pleca a doua zi într-un cantonament în Italia, în localitatea Bagno di Romagna, unde se vor pregăti până la 15 iunie. Apoi, naţionala U21 se va muta la Forli, gazda ei pe perioada Campionatului European.

Tricolorii vor debuta la turneul final la 18 iunie, împotriva Croaţiei, şi fac parte dintr-o grupă în care se mai află Anglia şi Franţa.

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30*), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

*Ora României

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.