Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat că nu ştie dacă un punct în meciul pierdut cu Germania ar fi fost echitabil, ţinând cont de ocaziile ratate de adversarii echipei României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă încearcă sentimente diferite, nu ştiu dacă să mă bucur pentru cea de-a doua repriză şi felul în care am reacţionat sau să stau să mă gândesc cum am primit golul şi la multele ocazii pe care Germania le-a avut şi scorul putea fi mult mai mare. Îmi pare rău pentru golul primit, pentru că este o fază simplă pe care trebuia să o judecăm altfel, o minge descoperită, aruncată în spatele apărării. Până la urmă, am avut atitudine, am încercat să jucăm de la egal cu Germania, însă cred că atât am putut astăzi. Am avut câteva situaţii, mai ales spre final, va trebui să menţinem această determinare, acest spirit pentru că va trebui să ne întoarcem cu trei puncte din Armenia. Ne-a uimit cu câtă uşurinţă preluau, pasau, primeau între linii, accelerau fiecare metru de teren şi de asta costă atât aceşti jucători, pentru că au valoare. (n.r. - despre faptul că a certat un copil de mingi) Nu-mi plac lucrurile astea, indiferent de rezultat. Şi dacă era 1-0 pentru noi, aveam aceeaşi reacţie. Nu-mi plac lucrurile astea şi vreau ca balonul să circule cât mai repede, indiferent de scor, indiferent de echipă, pentru că dacă va trebui să schimbăm ceva, e clar că va trebui să schimbăm şi mentalitatea asta. Nu putem, dacă conducem, să ascundem mingile. Le-am ascuns de parcă conduceam. Nu sunt de acord cu aşa ceva şi nu voi fi (n.r. - despre un conflict cu Ginter) Era jucătorul jos, ceilalţi jucători s-au oprit, el a văzut, după care a pus talpa pe minge, toată lumea s-a oprit, după care a împins-o în faţă şi a dat la poartă. I-am spus că nu e fair-play, dar era tensiunea meciului, mi-am cerut scuze după partidă. Sunt şase puncte pentru Armenia în momentul de faţă, o echipă care din punctul meu de vedere arată mult mai unită, şi ca determinare şi ca spirit, în momentul în care lipseşte Mkhitaryan, pentru că îşi dau seama că nu mai au un jucător care să facă diferenţa în momentele dificile şi atunci se axează cu toţii pe unitatea de grup. Un antrenor cu mare experienţă, care reuşeşte de la meci la meci să aducă ceva în plus, să scoată maximum de la ei. Mi s-a părut o echipă foarte agresivă şi, din punctul meu de vedere, vom avea ceva probleme. Niciodată nu mi-au plăcut echipele agresive, bătăioase, cu organizare defensivă foarte bună, cu o repliere pe tranziţia negativă foarte bună şi atunci din punctul acesta de vedere cred că vom avea ceva probleme. Pentru noi, cel mai important lucru ar fi să recuperăm jucătorii cât mai repede după această energie risipită în seara aceasta, fără a acumula vreun punct. În seara aceasta am înfruntat jucători care costă aproape un miliard, dar nu cred că diferenţa a fost arătată pe teren, chiar dacă diferenţa de scor putea fi mai mare. La fel, spre sfârşit, cu puţin noroc, am fi putut să sperăm la un punct, care din punctul meu de vedere nu ştiu dacă era meritat pe toată durata celor 90 de minute", a declarat Rădoi, la ProTV.

România a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de Germania, în etapa a II-a a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

A marcat: Gnabry '16.

Următoarea partidă a României va fi miercuri, de la ora 19.00, în Armenia.

În aceeaşi grupă, tot duminică, Armenia a învins, acasă, cu scorul de 2-0, Islanda, iar Macedonia de Nord pe Liechtenstein, tot pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (Bardhi '7, Trajkovski '51, '54, Elmas '62, Nestorovski '82).

Clasamentul grupei după două etape este următorul: 1. Germania - 6 puncte, 2. Armenia - 6 puncte, 3. Macedonia de Nord - 3 puncte, 4. România - 3 puncte, 5. Islanda - niciun punct, 6. Liechtenstein - niciun punct.

În prima etapă, România a învins Macedonia de Nord, scor 3-2, acasă, iar Germania a trecut, cu 3-0, tot pe teren propriu, de Islanda. Tot în prima etapă, Liechetnstein - Armenia, scor 0-1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.