Antrenorul Mircea Rednic a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va părăsi la finalul acestui sezon condcuerea tehnică a FC Dinamo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Clauzele alea drăguţe nu au apărut. Nu intrăm în amănunte. Simt o dezamăgire, dar nu vorbesc de negocieri. De ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Mai ales că după meciul cu Astra, Ionuţ (n.r. – acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă) nu m-a căutat. Am văzut doar comunicatul pe care l-a dat, din partea lui, sau cei de lângă el, de la Rin. M-a sunat aseară, dar am văzut târziu. Şi asta m-a făcut să decid să nu mai continui la Dinamo din vară. Sută la sută. Într-un loc în care nu eşti apreciat şi nu eşti respectat nu poţi să mai continui. Acum îi spun oficial", a declarat Rednic.

Tehnicianul s-a arătat deranjat de reproşurile patronului Ionuţ Negoiţă că nu ar fi promovat destui jucători tineri la prima echipă: "La mine nu e problemă de contract. Ei au făcut o ofertă şi ei au făcut o contraofertă. Niciodată nu am intrat în amănunte şi am spus că vom vorbi după meciul de cupă, dar văd că se spune că aşteptăm rezultatul din cupă. La ce am făcut eu pentru Dinamo în perioada asta. Am văzut că sunt comparat cu Stoican la rezultate dar sunt un pic mai scump ca el. Nu are rost. În plus, proiectul pe care mi l-a propus domnul Negoiţă nu coincide cu ceea ce îmi doresc să fac eu pentru Dinamo. E un proiect la care eu nu vreau să particip. Mai sunt şi alte soluţii. Sper ca alţii care vor veni să facă mult mai bine decât am făcut-o eu. Nu vreau să intru în amănunte, nici de bugete, de nimic. Dar să spui că eu nu ma promovat tineri la echipa mea, pe cine să mai promovez, pe fraţii lor, pe copiii lor, pe cine să mai promovez? Au fost atâtea meciuri în care am fost declarată echipa cea mai tânără din etapă sau din campionat. Ce să mai promovez".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mircea Rednic a dezvăluit faptul că la Dinamo a avut un contract foarte mic din punct de vedere financiar şi a fost nemulţumit de faptul că Ionuţ Negoiţă nu a avut încredere în el. "M-am întors la Dinamo gratis pentru că salariul care mi s-a propus a fost cel mai mic din cariera mea de antrenor. Ba mint, am avut la echipa naţională 5.000 de euro când eram secundul lui Boloni. Şi nu a fost negociere. Atât mi s-a propus, m-am uitat pe contract şi aveam nişte clauze despre care nu vreau să vorbesc. Puteam fi dat afară în orice moment, dacă nu eram în primele patru. Am avut ofertă să plec, dar trebuia să dau mulţi bani. Dacă Dinamo mă dădea afară îmi dădea un salariu sau două, ceva de genul acesta. Dar nu vreau să intru în detalii pentru că asta nu interesează pe nimeni. Nu sunt supărat pe Ionuţ Negoiţă, el e patronul, el investeşte, are strategia lui. Dar prin ceea ce a făcut mi-a arătat că nu are încredere. Dacă are încredere în toţi specialiştii lui de la Rin şi comnandă prostiile din gazete să se bazeze pe ei, să se sfătuiască cu ei şi să ia cea mai bună decizie în privinţa antrenorului care o să vină la Dinamo. Eu mă concentrez acum pe jocurile pe care le am, îmi lipseşte din palmares o cupă cu Dinamo. Am câştigat un campionat şi o Supercupă şi îmi doresc foarte mult să câştigăm Cupa României", a mai spus antrenorul dinamovist.

În ceea ce priveşte viitorul său, Rednic a afirmat că va lua o decizie în următoarele zile: "Oferte am şi am avut oferte. De afară. Nu am zis că nu mai vin în România. De ce? Îmi place, e frumos, e agitaţie. La tiroida mea, de asta am nevoie, de stres. O să vedem, nu vreau să mă grăbesc încă. Voi lua o decizie în zilele următoare".

Antrenorul dinamovist consideră că a obţinut rezultate notabile în actualul sezon, ţinând cont că echipa este calificată în finala Cupei României. "Contractul meu se termină pe 31 mai. Eu am venit la Dinamo pentru suporteri şi pentru Dinamo. Bine, s-a şi nimerit pentru că anul trecut în vară au fost câţiva noduli care nu au avut ce să facă şi s-au oprit la tiroida mea. Şi de aia am şi rămas, ca să mă tratez, dar am renunţat şi la două operaţii pe care trebuia să le fac pentru că era perioada de pregătire. Au plecat mulţi jucători şi au venit alţii, Dinamo e într-o continuă formare şi cred că s-au făcut lucruri bune dacă stăm să ne gândim, am ajuns în finala cupei, am eliminat Pandurii, Astra, Steaua, la rând. Deci au fost echipele clasate pe primele trei locuri. Dacă nici aceste rezultate nu-i dau o siguranţă domnului Negoiţă, am văzut că sunt nume grele propuse, de antrenori foarte buni, Stoican, care poate să revină. Şi sper să continue munca pe care au am început-o la Dinamo. Normal că mi-aş fi dorit mai mult în campionat. În play-off am avut cinci meciuri egale, dar nici şansa nu a fost de partea noastră. Trebuie să recunoaştem că în sezonul regulat am avut şi şansă, dar în play-off nu am mai avut. Sunt multe puncte pe care le-am pierdut, cred că se putea mult mai bine. Au fost şi accidentări, jucătorii care au venit nu s-au încadrat pentru că au venit târziu", a afirmat Rednic.

Mircea Rednic a ţinut să-i răspundă şi lui Marius Şumudică, tehnicianul Astrei afirmând după meciul de luni că a învins Dinamo şi cu jucătorii care consumaseră alcool în euforia câştigării titlului de campioană. "Nu e nimic care să mă facă să mă răzgândesc, am avut contract un an şi l-am respectat. Poate se putea mai bine. Acum trebuie să facem o diferenţă între campionatele trecute şi campionatul acesta. A fost un campionat regulat în care Dinamo a terminat pe 2, ne-am bătut în ultimul meci cu Astra pentru locul întâi, şi play-off-ul. Noi am întâlnit Steaua de şase ori anul ăsta şi nu am pierdut o dată. Şi asta e o performanţă pentru mine. Mă bucur că am făcut ca suporterii să fie mândri de echipa Dinamo, să nu mai fie umiliţi de Steaua. Asta ca să fac o paranteză faţă de ceea ce a declarat Şumudică. Şumi e un antrenor foarte bun dar nu şti e să se comporte nici când pierde nici când câştigă. Când pierde, ori îl ia inima, se duce la spital, ori primeşte brichete de undeva de pe cer. Când câştigă îşi ia la mişto adversarul. Să nu uite că Dinamo a luat nouă puncte Stelei. El e campion şi pentru munca lui, a echipei lui, dar să nu uite că el nu a format acolo o echipă, a găsit acolo o echipă. Acolo sunt şase jucători care acum patru ani au lucrat cu mine. Nu că am eu un merit, dar erau acolo. Şi el a preluat o echipă formată. E meritul lui că a reuşit să gestioneze această echipă în perioada grea prin care au trecut".

Referitor la viitorul sezon, Rednic crede că Dinamo poate câştiga campionatul, dar acest lucru depinde foarte mult de câţi jucători vor mai rămâne la echipă. “Nu ştiu, e treaba jucătorilor dacă rămân, au contracte, nu pot să plece chiar aşa cum vor.Pe jucători nu i-am anunţat încă, dar ei sunt profesinişti, tebuie să câştige cupa, au bonusuri destul de mari la câştigarea cupei. Asta e viaţa, eu aveam un singur an de contract, toată lumea ştia asta. Eu cred că Dinamo poate câştiga titlul sezonul următor, dar depinde şi ce jucători vor mai rămâne. Pentru că sunt 4-5 care sunt la sfârşit de contract şi cu care nu s-a discutat. Sunt jucători care au oferte şi care poate vor pleca", a mai spus Rednic.

În ceea ce priveşte partida cu FC Viitorul, ultima din campionat, Rednic se confruntă cu probleme de lot din cauza accidentărilor: "Acum avem două meciuri foarte importante pentru noi, şi cel de mâine cu Viitorul. Abia am reuşit să strâng 16 jucători de câmp, pentru că vreo cinci sunt accidentaţi. Vor fi foarte mulţi tineri şi în jocul de mâine. Ştiu că şi Viitorul joacă cu mulţi jucători tineri. Va fi un meci interesant şi îmi doresc să terminăm play-off-ul cu o victorie".

Partida Dinamo – FC Viitorul, din cadrul etapei a X-a a play-off-ului Ligii I, se va disputa vineri, de la ora 20.30, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

În vârstă de 53 de ani, Rednic este antrenorul FC Dinamo din mai 2015 şi avea contract până la finalul acestui sezon. Dinamo ocupă locul 4 în Liga I cu o etapă înainte de încheierea play-off-ului şi este calificată în finala Cupei României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.