Ministrul italian al Sportului, Vicenzo Spadafora, a declarat că este imposibil să ofere o dată certă pentru reluarea campionatului de fotbal, infomrează gazzetta.it.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Linia mea (şi cea a Guvernului) nu s-a schimbat: cu toţii sperăm să se reia campionatele, dar astăzi este imposibil să oferim o dată certă, înainte de a vedea cum va evolua curba de contagiune în următoarele două săptămâni", a declarat Spadafora, în Camera Deputaţilor.

Ministrul a vorbit despre "o dezbatere politică şi mediatică de neînţeles în ochii a milioane de italieni, care se tem pentru sănătatea şi munca lor, o dezbatere înfierată şi de unele organizaţii ale fanilor", în ultimele zile, deoarece "ideea de a defini urgent, acum şi imediat, reluarea campionatului contrastează cu datele referitoare la situaţia de urgenţă". 

"Amintesc că în Europa, momentan, singurele date certe sunt cele ale ţărilor care au decis să oprească campionatele. În ultimele ore, şi Anglia, care părea cel mai pregătită să reînceapă, a amânat pentru o săptămână decizia privind reluarea antrenamentelor", a afirmat el.

Spadafora a precizat că federaţia a trimis un protocol privind reluarea antrenamentelor Comitetului tehnico-ştiinţific, format din specialişti care ajută guvernul în probleme legate de Covid-19.

"FIGC a propus un protocol pentru antrenamente, asupra căruia Comitetul tehnic-ştiinţific a considerat că este necesar să se uite mai atent. Audierea va avea loc mâine şi sperăm că protocolul va primi undă verde, având în vedere că fotbalul nu permite distanţele de siguranţă şi nici utilizarea dispozitivelor de protecţie. Vă pot asigura că de la începutul pandemiei de coronavirus am avut discuţii cu FIGC. Lumea sportului a trebuit să se oprească şi cel mai evident exemplu este amânarea Jocurilor Olimpice. Foaia de parcurs este însă clară, sperăm că vom relua antrenamentele colective la 18 mai", a mai spus ministrul.

Guvernul italian a decis că fotbaliştii se pot antrena individual începând de luni, când populaţia a ieşit din izolare după mai mult de o lună şi jumătate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.