Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, susţine în continuare proiectul privind reluarea campionatului de fotbal, în ciuda scandalului provocat de jucătorul Salomon Kalou de la Hertha Berlin, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Conceptul de bază are sens şi poate fi un model pentru alte sporturi profesioniste", a declarat Spahn, marţi, la postul german Deutschlandfunk.

Jucătorul Salomon Kalou a fost suspendat de Hertha Berlin după ce a postat pe reţelele de socializare un filmuleţ în care arată că nu se respectă măsurile de distanţare.

"Salomon Kalou a încălcat regulile interne fundamentale ale echipei şi a arătat un comportament care nu corespunde nici situaţiei şi nici regulilor de conduită ale clubului", a anunţat gruparea Hertha.

Jucătorul a fost suspendat de la antrenamente cu efect imediat.

Un adevărat scandal a izbucnit în Germania, după ce Salomon Kalou (34 de ani) de la Hertha a postat un filmuleţ în care arată că nu se respectă măsurile de distanţare între jucători, dar şi cum a fost testat pentru coronavirus.

În filmuleţul postat de Kalou pe reţelele de socializare, apoi şters, apar coechipieri ai săi care nu respectă niciun protocol sanitar, nicio distanţare, dar şi un medic efectuând un test de depistare a coronavirusului fără halat şi cu o simplă mască.

El a arătat şi fluturaşul de salariu, amuzându-se pe faptul că a fost plătit deşi nu a jucat.

Oficialii din Bundesliga au reacţionat imediat: "Este inacceptabil şi nu vom avea nicio toleranţă faţă de un astfel de comportament".

Campionatul german, întrerupt de pandemia de coronavirus, ar putea fi reluat la mijlocul acestei luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.