Mihaela Buzărnescu, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 31, a fost învinsă, duminică, în optimile de finală ale French Open, de americanca Madison Keys, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13, cu scorul de 6-1, 6-4.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihaela Buzărnescu nu a mai repetat evoluţia entuziasmantă din meciul anterior, cu Elina Svitolina. Românca a abordat partida cu Keys fără curaj, fără efort, fără precizie şi fără forţă în lovituri. Cu un serviciu puternic, primul constant în jurul a 180 de km/h, americanca a controlat fără probleme întâlnirea. Ea a profitat de mingile fără lungime şi fără unghi ale adversarei şi făcut mereu pasul în interiorul terenului, de unde a punctat în dese rânduri.

La început, Buzărnescu a reuşit doar două puncte în trei ghemuri, înainte de a apărea pe tabelă, cu serviciul, scor 1-3. Jucătoarea din România a început să mai pună probleme la scorul de 1-5, când a salvat patru mingi de set ale rivalei. Keys a închis apoi setul cu 6-1, după 22 de minute.

Românca de 30 de ani a câştigat primul ghem din setul al doilea şi încă unul, la 1-5, ambele pe propriul serviciu. Keys a servit pentru meci, la 5-2, a avut două mingi de a pune capăt partidei, dar Buzărnescu a obţinut primul ei break, duminică. Din nefericire, aceste momente bune de joc ale Mihaele Buzărnescu au fost oprite de un ghem solid făcut cu serviciul de Keys, care s-a impus cu 6-4, după 65 de minute de la start.

Mihaela Buzărenscu rămâne după acest turneu cu primele victorii din carieră la un Grand Slam, la simplu, cu un premiu de 222.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA, care o vor urca pentru prima dată în Top 30 WTA. Ea va continua la dublu, alături de Irina Bara, româncele fiind calificate în optimi.

În faza următoare, Keys va evolua cu Barbora Strycova din Cehia, locul 26 WTA, sau cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 98 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.