Michel Platini şi Joseph Blatter, acţionaţi în justiţie în Elveţia, pentru "escrocherie" şi "abuz de încredere", după extinderea anchetei pentru "gestiune neloială".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michel Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Suspendarea lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal a expirat la 7 octombrie.

Blatter a fost, din 2015 până acum, ţinta justiţiei elveţiene în legătură cu mai multe cazuri, între care şi o plată făcută lui Michel Platini când acesta era preşedintele UEFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.