Arbitrii români afişează înaintea meciurilor din această etapă a Superligii mesajul: “Fără discriminare de gen”, ca urmare a declaraţiilor făcute de Gigi Becali la adresa Iulianei Demetrescu, în etapa precedentă, când aceasta a condus la centru partida FC Voluntari – CS Mioveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primii care au arătat mesajul au fost centralul Andrei Moroiţă şi tuşierii Bogdan Gheorghe şi Alexandru Vodă, vineri, la partida FC Voluntari – FC Botoşani.

Potrivit FRF, acţiunea se doreşte a fi una de unitate şi solidaritate, prin care să se conştientizeze că discriminarea de gen nu are ce căuta în societatea contemporană. Comisia Centrală a Arbitrilor sprijină demersul arbitrilor români şi precizează că susţine egalitatea de şanse, indiferent de gen, în arbitrajul românesc. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri online la care au participat membrii CCA, observatorii şi arbitrii, ideea fiind susţinută de toţi cei prezenţi.

Federaţia Română de Fotbal a dezaprobat comportamentul lui Gigi Becali şi a precizat că astfel de declaraţii, care nu sunt demne de a fi reproduse, nu au ce căuta în fenomenul fotbalistic. În plus, FRF promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activităţii fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere, subliniază federaţia.

Având în vedere acele declaraţii reprobabile, prin demersul administraţiei federale s-a solicitat efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispoziţiile din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură a afecta imaginea fotbalului şi având potenţial de promovare a discriminării, a precizat FRF.

Iuliana Demetrescu este cel mai bine cotat arbitru din fotbalul feminin românesc şi printre cele mai apreciate femei din arbitrajul mondial. Pe lângă meciurile pe care le-a condus în România, în Cupa României Betano sau în Superligă, valoarea sa profesională este relevată la nivel internaţional de prezenţe la turnee finale europene şi mondiale, precum campionate de junioare şi EURO 2022, care s-a disputat anul trecut în Anglia, dar şi partide oficiate constant în UEFA Women’s Champions League. În plus, în această vară, Iuliana Demetrescu va fi prezentă la Campionatul Mondial feminin din Australia şi Noua Zeelandă, alături de Mihaela Ţepuşă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.