Meciul cu Insulele Feroe, programat, vineri, în deplasare, şi cel cu Suedia, la 10 iunie, la Madrid, în preliminariile Euro-2020, sunt ultimele la care jucătorii naţionalei Spaniei vor purta echipament Adidas, informează Marca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După aceste meciuri, Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) va rupe unilateral contractul cu producătorul german de echipament sportiv, înţelegere scadentă abia în 2026.

"(N.r. - Contractul cu Adidas) nu a întrunit criteriile de legalitate, transparenţă şi echitate, pe care RFEF le consideră minimum acceptabile", consideră forul de la Madrid, care nu se teme de despăgubirile pe care va trebui să le plătească pentru ruperea înţelegerii. RFEF colabora cu Adidas din 1992.

Adidas nu vrea încheierea colaborării cu federaţia spaniolă şi a ameninţat că va lua măsurile necesare pentru a-şi apăra drepturile.

Până atunci, RFEF a încheiat un contract cu Inditex, care deţine mărcile Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, pentru ţinutele extrafotbalistice ale jucătorilor şi oficialilor.

Spania de află în grupa României (F) pentru preliminariile Campionatului European din 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.